november 16.
Ödön

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Abaházi Csaba menüje

Fehér Leves (Szágó leves) (Fehér retekből)

Hozzávalók:
- 40 dkg fehér retek
- 15 dkg retek csíra
- 8 dkg teavaj
- só, fehér bors
- 2 dkg kristálycukor
- 2 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 l zöldség alap

Elkészítés:

Egy kisebb fazékban vajat olvasztunk. Ebben a vajban a cikkekre vágott meghámozott retket és a retek csíra felét megpároljuk, majd ízesítjük sóval, frissen őrölt fehér borssal és egy kevés kristálycukorral. Amikor ezzel megvagyunk, megszórjuk nagyon kevés liszttel, elkeverjük, és ráöntjük a tejfölt. Ezzel is simára keverjük. Ezután öntjük rá a zöldség alaplevet. Amikor felforr, akkor hozzáadjuk a tejszínt.

Tálaláskor a leves tetejére szórom a maradék retek csírát.

 

Abaházi Csirkemell (Töltött csirkemell sonkás kelbimbóval)

Hozzávalók:
- 2 db csirke melle (80 dkg)
- 10 dkg csirkemáj
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 15 szál snidling
- 20 dkg alma
- 5 dkg dióbél őrölve
- 2 dl fehér bor száraz
- 20 dkg paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- 60 dkg kelbimbó
- 10 dkg teavaj
- 15 dkg sonka

Elkészítés:

A csirke mellét felnyitjuk, majd a mellen levő darabka húst levesszük. Egészen apróra vágjuk a csirkemájjal együtt. Egy serpenyőben kevés vajban megpirítjuk ezeket, miközben adunk hozzá ugyanolyan kicsire vágott snidlinget, aszalt paradicsomot, őrölt diót és reszelt almát. Jól összekeverjük és betöltöm a mellbe. Serpenyőben, fedő alatt, néhány perc alatt készre sütjük, úgy, hogy amikor mindenhol megpirult, kevés fehérbort öntünk alá. Amikor elkészült kiveszem a húst a serpenyőből, és a maradék sülő szaftba apróra vágott paradicsomot teszünk, és átforraljuk. A leforrázott kelbimbót megforgatjuk a vajban pirított apróra vágott sonkában.
 

Csoki fondü

Felolvasztjuk a tetszés szerinti csokoládét (fehér, fekete) és különféle gyümölcsöket mártogatunk bele.

2013. március 26. 23:17




KÖZÖSSÉG