július 27.
Olga, Liliána

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Abaházi Csaba menüje

Fehér Leves (Szágó leves) (Fehér retekből)

Hozzávalók:
- 40 dkg fehér retek
- 15 dkg retek csíra
- 8 dkg teavaj
- só, fehér bors
- 2 dkg kristálycukor
- 2 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 l zöldség alap

Elkészítés:

Egy kisebb fazékban vajat olvasztunk. Ebben a vajban a cikkekre vágott meghámozott retket és a retek csíra felét megpároljuk, majd ízesítjük sóval, frissen őrölt fehér borssal és egy kevés kristálycukorral. Amikor ezzel megvagyunk, megszórjuk nagyon kevés liszttel, elkeverjük, és ráöntjük a tejfölt. Ezzel is simára keverjük. Ezután öntjük rá a zöldség alaplevet. Amikor felforr, akkor hozzáadjuk a tejszínt.

Tálaláskor a leves tetejére szórom a maradék retek csírát.

 

Abaházi Csirkemell (Töltött csirkemell sonkás kelbimbóval)

Hozzávalók:
- 2 db csirke melle (80 dkg)
- 10 dkg csirkemáj
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 15 szál snidling
- 20 dkg alma
- 5 dkg dióbél őrölve
- 2 dl fehér bor száraz
- 20 dkg paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- 60 dkg kelbimbó
- 10 dkg teavaj
- 15 dkg sonka

Elkészítés:

A csirke mellét felnyitjuk, majd a mellen levő darabka húst levesszük. Egészen apróra vágjuk a csirkemájjal együtt. Egy serpenyőben kevés vajban megpirítjuk ezeket, miközben adunk hozzá ugyanolyan kicsire vágott snidlinget, aszalt paradicsomot, őrölt diót és reszelt almát. Jól összekeverjük és betöltöm a mellbe. Serpenyőben, fedő alatt, néhány perc alatt készre sütjük, úgy, hogy amikor mindenhol megpirult, kevés fehérbort öntünk alá. Amikor elkészült kiveszem a húst a serpenyőből, és a maradék sülő szaftba apróra vágott paradicsomot teszünk, és átforraljuk. A leforrázott kelbimbót megforgatjuk a vajban pirított apróra vágott sonkában.
 

Csoki fondü

Felolvasztjuk a tetszés szerinti csokoládét (fehér, fekete) és különféle gyümölcsöket mártogatunk bele.

2013. március 26. 23:17




KÖZÖSSÉG