Előétel: Sonkába tekert kecskesajt salátaágyon
Hozzávalók: 2 natúr kecskesajt, 20 dkg szeletelt pármai sonka, friss snidling, zöldsaláta, balzsamecet, olívaolaj, és olívabogyó, só, bors, pár szelet pirítós
Elkészítés: A kecskesajtot összekeverjük az apróra vágott snidlinggel, és beletöltjük a sonkába. A salátát balzsamecettel és olívával ízesítjük, és friss pirítóssal tálaljuk.
Főétel: Waitrose tejszínes, fokhagymás csirkemell (angol recept), steak burgonyával
Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg gomba, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, 2 dl fehérbor, zöld fűszerek, 1 doboz tejszín, ebben az esetben szója tejszín, 1 kiskanál étkezési keményítő, só, bors ízlés szerint
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, majd ráhelyezzük a besózott, beborsozott csirkemelleket felkockázva. Amikor mar átpuhult, ráhelyezzük a gombát, az újhagymát, a zöldfűszereket, és meglocsoljuk 2 dl fehér borral. Ha elpárolgott a bor, ráöntjük a tejszínt, majd besűrítjük étkezési keményítővel.
Steak burgonya:
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 zacskó grill fűszerkeverék, olívaolaj
Elkészítés: A krumplikat megmossuk, félbevágjuk, befűszerezzük, és a sütőben ropogósra sütjük.
Desszert: Áfonyás muffin, vanília fagyalttal
Az alapanyagokat ebben a sorrendben beöntjuk egy tálba: 10 evőkanál liszt, 10 evőkanál cukor, sütőpor, szódabikarbóna, 3 tojás, 1 joghurt, 10 dkg olvasztott vaj, 1 dl tej, reszelt citrom héja és 2 doboz felszeletelt áfonya.
Ezeket mind összekeverjük, bekanalazzuk a muffin formába, kb 25 percig sütjük, majd vanília fagyival tálaljuk.