október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Rendezői menü Kovács Árontól
kovacsaron_receptElőétel: Sütőtök krémleves Hozzávalók: 1 közepes sütőtök, 2-3 sárgarépa, 2-3 db krumpli, 10 dkg vaj, ½ fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, ízlés szerint só, bors, szerecsendió Elkészítés: Egy kis vajon megfuttatjuk a hagymát, majd felrakjuk főni a megpucolt és darabokra vágott tököt, répát és miután már majdnem megpuhultak hozzáadjuk a krumplit és a fűszereket. Miután ez megfőtt leturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt. Ezt az első rottyanásig főzzük és már kész is. Főétel: Vörösboros marharagu hercegnőburgonyával Hozzávalók: 1 kg marhalapocka, 1-1,5 fej hagyma, 1 konzerv sűrített paradicsom, ½ kg gomba, 15 dkg áfonyajam, 1 üveg gyöngyhagyma, ízlés szerinti borókabogyó, babérlevél, bors, ½ üveg vörösbor Elkészítés: A hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk a paradicsomot, majd a kockára vágott húst. Ezt puhára főzzük a fűszerekkel egy kis vízzel és folyamatosan borral locsoljuk. Miután már majdnem jó puha hozzáadjuk a gombát és a hagymát, majd legvégül az áfonyajam-et. (ennek az elkészítése kb 45 perc) A köret: 2kg krumpli, 6 db tojássárgája, só, bors, szerecsendió, pici vaj, és tejszín Elkészítés: Megfőzzük a krumplit, majd hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, a vajat és egy kis tejszínt, és jól összetörjük. A pépet nyomóformába öntjük és sütőpapíros tepsibe szép formákat nyomunk belőle. Ezt a sütőben addig sütjük amíg szép aranybarnára meg nem sül. Desszert: Panna cotta Hozzávalók: 2 dl tej, 1 vaníliarúd, 4 dl tejszín 6-8 dkg cukor (ízlés szerint), 4 lap zselatin ( ált. 1 csomag) Elkészítés: Felforraljuk a tejet a cukorral és a vaníliával. Mikor kész, hozzáadjuk a tejszínt és a zselatint és lassú tűzön tovább főzzük amíg a zselatin el nem olvad. Végül kis tálkákba öntjük és kb. 6 órát állni hagyjuk. Ezt tálaláskor eperjam-el díszítjük.

Korhatár: 12 év

2010. január 8. 15:15




KÖZÖSSÉG