HAL A TORTÁN
Zsidró Tamás ősmagyar, kazah vacsorája
Előétel: Céklás saláta
Hozzávalók: 4db főtt cékla, 4 db nagyobb főtt burgonya, 4 db kovászos uborka, 2 db lila hagyma, 3 db főtt répa, só, bors,
Fekete retek saláta:
Hozzávalók: 2 db fekete retek, 2 fej saláta hagyma, 4 db libatepertő, 2 ek. tökmagolaj
Főétel: Köles leves
Hozzávalók: 50 dkg köles, 20 dkg medvehagyma, 4 db sárgarépa, 4 db fehérrépa, 8 gerezd fokhagyma, 3 fej vöröshagyma, víz, bors, só
Saslik:
Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 40 dkg bárány, 5 fej lila hagyma, 2 kaliforniai paprika, 30 dkg bacon kockára vágva, só, bors, rozmaring
Köret: Hagymás cékla
Hozzávalók: 4 db cékla, 3 db lila hagyma, 1 dl balzsamecet, só, bors
Desszert: Almás pite
Hozzávalók: 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 2 tojás, 1 db alma, fél csomag sütőpor, fahéj, 2 dl tejföl
Korhatár: 12 év
2010. február 5. 15:15