október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Ripli Zsuzsi ínyencségei
riplizsuzsi_receptElőétel: Csirkebecsinált leves Hozzávalók: 40 dkg csirkemell kockára vágva, 1 vöröshagyma apróra vágva, 2 db fehér répa, 4 db sárga répa, kb. 3 liter vízzel felöntve, 15 dkg cukorborsó, 15 dkg kelbimbó, petrezselyem, só, egész bors, fokhagyma Elkészítés: Hagymát olajon pároljuk, sót teszünk rá. Répákat felkockázva bele, majd a csirkemell, párolás, vízzel felöntjük. Borsó, kelbimbó, petrezselyem, só, egész bors. 1 órát főzzük. Főétel: 1.5 kg csirkemell pácolva tejben és fűszerkeverékkel (eredetileg 10 órát hagyjuk állni) ki kell klopfolni, natúran kisütni. Köret: 3 db párolt édesburgonya és 3 db sárgarépa. Fontos, hogy az édesburgonyát víz fölött pároljuk, ne ízesítsük, csak utólag. Tejszínnel és nádcukorral turmixoljuk pépesre. Cukkini olaszosan: Hozzávalók: 2 db cukkini, 15 dkg parmezán, só, 2-3 ek liszt Elkészítés: Felkarikázzuk, és a lisztben megforgatva forró olajban kisütjük. Töltött pisztráng: Hozzávalók: 3-4 db pisztráng, 4 db édeskömény felkockázva, 5 paradicsom, 3 vöröshagyma Elkészítés: Minden felkockázva, összekeverve, hozzáadunk citromlét, sót, borsot. Serpenyőben megfonnyasztani, majd a halba tölteni. A halat fólia alatt 10 percig pároljuk tepsiben 160 fokon, majd fólia nélkül készre sütjük. Desszert: Torta Piskóta: 11 tojás, 11 ek. cukor, 11 ek. liszt. Tojást szétválasztjuk, habbá verjük a fehérjét, a sárgát a cukorral. Tortaforma, kisütjük. Töltelék: 25 dkg túrót összekeverünk előre elkészített vanília pudinggal. 1 liter tejszínt habbá verünk, a felét a túróhoz és pudinghoz adjuk. A piskótát 3 felé vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Fagyasztott gyümölcsöket teszünk a töltelékre, külsejét a maradék tejszínhabbal bekenjük.

Korhatár: 12 év

2010. január 15. 15:15




KÖZÖSSÉG