HAL A TORTÁN
Ihos József vad ételei
Előétel: Fácánleves
Hozzávalók: 1 fácán, 3-4 szál sárgarépa, 3-4 szál fehérrépa, fél zeller, fél káposzta, fél karalábé, 1 burgonya, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 2 fej fokhagyma, petrezselyemzöld, babérlevél, feketebors, só, sáfrány, kakukkfű, szegfűszeg, kis gyömbér
Főétel: Tűzdelt őzgerinc
Hozzávalók: 1 őzgerinc, szalonna, tetszés szerint fokhagyma, bors, só, kakukkfű, borókabogyó, szegfűbors, babérlevél, rozmaring, 3-4 sárgarépa, 3-4 fehérrépa, 1 alma, tetszés szerint fehérbor
Köret: Rozmaringos, zöldséges főtt-sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 4-5 sárgarépa, 4-5 fehérrépa, só, olaj, rozmaring, bors, kömény
Mártás: Áfonyás vadas mártás
Hozzávalók: pecsenye leve, 4-5 répa, 2-3 alma, áfonyalekvár, tejszín, só, bors
Desszert: Diós habcsók
Hozzávalók: 5 tojás szétválasztva, 20 dkg cukor, 10 kanál víz, 30 dkg darált dió 14 dkg mandula
Korhatár: 12 év
2010. február 12. 16:16