HAL A TORTÁN
Demcsák Zsuzsa arányos ételei
Előétel: Sütőtök leves
Hozzávalók: 2 db sütőtök, 3 dl tejszín, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 2 ek. cukor, kevés só, pirított tökmag a díszítéshez, bors
Főétel: Paradicsomos penne
Hozzávalók: fél kg penne tészta, 2 konzerv hámozott paradicsom, 1 csomag zöld friss bazsalikom, 6 db koktélparadicsom, 20 dkg sózott vaj, fokhagyma szósz (apróra vágott 10 gerezd fokhagyma olajban), 2 ek. reszelt sajt
Sonkába tekert borjúszűz spenóttal és sajttal töltve:
Hozzávalók: 20 dkg sonka, 1 kg spenót levél, 30 dkg trappista sajt, 30 dkg borjúszűz, 10 gerezd fokhagyma apróra vágva olajban, olívaolaj a sütéshez
Desszert: Brownie
Hozzávalók: 37,5 dkg 70%-os étcsoki, 37,5 dkg vaj, 6 tojás, 22 dkg liszt, 50 dkg cukor, 10 dkg darált dió, pici só, egész dió a díszítéshez
Korhatár: 12 év
2010. február 5. 16:16