HAL A TORTÁN
Harsányi Levente fűszerezett étkei
Előétel: Libamáj aszúborban párolva gyümölcsmártásban
Hozzávalók: 70 dkg libamáj, 1 dl aszúbor, 1 konzerv gyümölcskoktél, szegfűszeg csipet, fahéj csipet
Főétel: Sült kacsa mell és comb
Hozzávalók: 4 db kacsamell, 4 db kacsacomb, 2 ek. olívaolaj, ízlés szerint: rozmaring, majoránna, só, bors, kakukkfű
Párolt lila káposzta:
Hozzávalók: 2 fej lila káposzta, kevés só, 2 ek. ecet, 2 ek. cukor
Krumplipüré:
Hozzávalók: 2 kg burgonya, só, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj
Desszert: Barackos túrós batyu
Hozzávalók: leveles, vajas, kelt tészta
Töltelékhez: 1 kg túró, 2 tojássárga, 15 dkg cukor, 5 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 1 reszelt citromhéj, 3 dl tejföl, 4 db konzerv barack a szélére
Korhatár: 12 év
2010. február 5. 16:16