október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Vincze Ottó finomságai
vinczeotto_receptKínálótál: 5 fürjtojás, füstölt lazac apró kockára vágva, hering, rák klopfolva/carpaccio, marha carpaccio, fésűkagyló, sóval-citromlével bepácolva- kisütve, fekete kaviár, bazsalikomos szósz, chili szósz Leves: Zöldséges csirke aprólékleves csigatésztával Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 25 dkg csiga tészta, 4 db sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 02 dkg só, 01 dkg bors, ízlés szerint ételízesítő, finomra vágott petrezselyem zöld, 3-4 db filézett csirkecomb (felkockázva) Elkészítés: A hagymát a vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a a csirkecombot, és megpirítjuk. Felengedjük vízzel, beletesszük a többi hozzávalót, és a zöldségek puhulásáig főzzük. Forró vízben puhára főzzük a csigatésztát, azzal tálaljuk. Főétel: Vajhal filé roston snidlinges pürével,grill zöldséggel 6 szelet vajhal filé, ízesítésnek: só, durvára darabolt tarka bors,citromlé, olívaolaj. A halat bepácoljuk, pár órát állni hagyjuk, majd pici olívaolajon aranyszínűre sütjük. Snidlinges burgonya püré Hozzávalók: 50 kg burgonya, 0,2 dl tejszín, 10 dkg margarin, 01 dkg só, 1 kis csokor snidling. Grill zöldség: 3 db pritamin paprika, 2 db cukkini, 10 db koktél paradicsom, 1 szál póréhagyma. Fűszerezés: durvára darabolt bors, friss bazsalikom,grill fűszersó Desszert: Túrófelfújt lime-os mentás eper öntettel Hozzávalók: 1 kg túró, 10 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál vanília cukor, 1 db citrom, 1 evőkanál étkezési keményítő, 0,5 l tejföl, 5 evőkanál búza dara, kivajazott morzsázott tepsi Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a többi alapanyaggal összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét is. Óvatosan, hogy a hab ne törjön összeforgatjuk. Kivajazott tepsiben, kb. 180 C-on aranybarnára sütjük. Eper öntet Hozzávalók: 2 csomag eper (2x450gr), 0,5 l víz, 6 evőkanál kristálycukor, 1 db lime, 5 db menta levél, 1 evőkanál eper piros színezék, 1 evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: A vízből és a cukorból készítünk egy cukorszirupot, majd ha a cukor elolvadt a lime héjját belereszeljük. A mentalevelet apróra vágjuk. Beletesszük a szirupba a piros színezéket, a keményítőt végül az epret és a mentát. Készre forraljuk.

Korhatár: 12 év

2010. január 23. 16:16




KÖZÖSSÉG