október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Szandi mexikói finomságai
szandiElőétel: Quesadilla guacamoléval Hozzávalók: /kb. 5 személy részére/: Guacamoléhoz: 5 kisebb avokádó, 2 kicsi salotta hagyma, 1 lime leve, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom /hámozva, kimagozva, apró kockákra vágva/, 2 kanál tejföl, 1 evőkanál apróra vágott koriander zöld, fél jalapeno paprika /apróra vágva, mert nagyon csípős/, só, bors Quesadillához: 10 tortilla, 30 dkg reszelt sajt /lehetőleg valamilyen markáns ízű/, 2 dl tejföl, 3 paradicsom /vékony karikákra vágva/, 2 salotta hagyma /ugyancsak vékonyan felkarikázva/ Elkészítés: Először a Guacamolét készítem el: Az avokádók húsát villával összenyomkodom. Sózom, borsozom, majd hozzáteszem az összenyomott fokhagymát, az aprított fokhagymát, a paradicsomot, koriandert, tejfölt, paprikát majd a lime-ot, aztán összekeverem. A Quesqdillához a tortillát egy csíkozott tepsibe teszem. Megkenem tejföllel, rászórom a sajtot, és amikor megolvadt, ráteszem a másik tortillát. Miután összetapadt, lapát segítségével megfordítom, és amikor ez az oldala is megsült, cikkekre vágom, és tálalhatom. Főétel: Chili con carne Hozzávalók /5-6 személyre/: 30 dkg vörös bab, 1,2 kiló marhahús /lehetőleg oldallapocka/, 4 paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 piros- és egy zöld húsú kaliforniai paprika, két evőkanál földimogyoró olaj, 2 evőkanál sűrített paradicsom, só, bors, 1 kávéskanál római kömény, 30 gramm porcukor, 1 jalapeno paprika /apróra vágva/, 1 kk. őrölt chili, 3 levél friss koriander /finomra vágva/, 2 kk. tabasco szósz Elkészítés: Áztassuk be a vörös babot 24 órára hideg vízbe, majd csepegtessük le. Tegyük fazékba, öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen elfedi, és forraljuk fel. Főzzük egy percig, majd csepegtessük le. Ismételjük meg ezt a műveletet, majd tegyük félre a babot. Készítsük elő a zöldségeket: a paradicsomot mártsuk forró vízbe, húzzuk le a héjukat, magozzuk ki, és vágjuk 4 felé. Szeleteljük fel a fokhagymát és a vöröshagymát. Csumázzuk, és magozzuk ki a zöld- és piros paprikát, és vágjuk fel kis kockákra. A húsból távolítsuk el az inakat, és vágjuk kockákra. Sózzuk, borsozzuk. Forrósítsuk fel az olajat egy vaslábosban, és tíz perc alatt pirítsuk aranysárgára benne a húst, és szedjük ki egy tálra. Ugyanebben a lábasban folyamatos keverés mellett pirítsuk 10 percig a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd adjuk hozzá a paradicsomokat, a sűrített paradicsomot, a húst, a húslevest és az előfőzött babot. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt, a porcukrot és a jalapeno paprikát és a chilit. Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük kb. 2,5 órát. Ha kész, tálalhatjuk. A tetejét szórjuk meg a korianderrel, és tabasco szószt kínáljunk mellé. Desszert: Dulce de lechével töltött crepe, fagylalttal és magokkal Hozzávalók: 1 tojás, 150 gramm liszt, 250 ml tej, 250 ml víz, 1 csipet só, 2 tk. cukor, 1 vanília rúd, 2 tk. olvasztott vaj, olaj a sütéshez (mint a palacsintát), 2 konzerv dulce de leche, pirított magvak, fejenként 1 gombóc vanília fagylalt Elkészítés: Alaposan elkeverjük a tészta hozzávalóit, majd hagyjuk egy kicsit pihenni. Ezután palacsintákat sütünk belőle, megtöltjük dulce de leche-vel, és feltekerjük. Egymás mellé teszünk két palacsintát, majd a tetejüket ismét meglocsoljuk dulce de leche-vel. A vanília fagylalttal és a magvakkal tálaljuk. Mexikói csokoládé tequilával Hozzávalók: 60 gramm mexikói étcsokoládé, 1 liter tej, 2 vaníliarúd, 2 evőkanál méz, 4 evőkanál cukor, 1 késhegynyi cayenne bors, 4 cl Tequila Elkészítés: A tejet egy lábasban forrásig hevítjük, hozzáadjuk a csokoládét, a felhasított vaníliarudakkal együtt. Kevergetjük, amíg a csoki elolvad. 5 percig alacsony hőmérsékleten főzzük. Azután a vaníliarudak belsejét kikaparjuk, és a belsejüket a csokis tejhez adjuk. A mézet és a cukrot hozzáadva alaposan összekeverjük. Cayenne borssal és Tequilával ízesítjük, majd poharakba töltjük.

Korhatár: 12 év

2010. február 5. 16:16




KÖZÖSSÉG