Előétel: Spárga krémleves
Hozzávalók: 1 kg fehér spárga ( lehet fagyasztott is), 1 vöröshagyma, 1,5 l csirke alaplé ( forró vízben feloldott 2 húsleveskocka), 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 2 dkg vaj, ½ citrom leve, fehérbors, só
Elkészítése: A vöröshagymát vajon megpároljuk, majd ha már üveges mehet rá a lefejezett spárgatest, ezután felöntjük az alaplével. A spárga fejét külön sós vízben felrakjuk főni. Miután megfőtt a spárga, hozzáadjuk a lisztes tejszínes habarást és besűrítjük és leturmixoljuk. Majd belerakjuk a fűszereket és a citrom levét, majd a legvégén a leszűrt spárgafejeket. Az asztalnál pirítóssal tálaljuk.
Főétel: Lasagna
Hozzávalók: ½ kg sertéshús, ½ kg marhahús darálva, 2 hagyma, 2 sárga és 2 fehérrépa, 6 szem paradicsom, 2 padlizsán, 30 dkg gomba, 40 dkg sajt (reszelve), 4 doboz paradicsom püré, 1 doboz száraz lasagna tészta, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, foghagyma, só, bors
Besamel szószhoz: 1 l tej, 2 ek liszt, 10 dkg vaj, szerecsendió
Elkészítés: felkockázzuk a zöldségeket és a már üveges hagymán először a répát, majd a padlizsánt és a paradicsomot megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. A paradicsomszósszal és egy ki vízzel felengedjük, megfűszerezzük és lassú tűzön összefőzzük. A végén tesszük bele a gombát, mert annak kell a legkevesebb idő, hogy megpuhuljon. Kis tálkában rétegesen a tésztával a besamel-el és a sajttal a szószt összerakjuk és a sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
Desszert: Csokitorta
Hozzávalók: 1,5 csésze liszt ( 1 csésze= 2dl), 1 csésze cukor, 2 tojás, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szalalkáli, 1 tejföl, 1/3 csésze kakópor. Ezeket mind összekeverjük egy botmixerrel, és a sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Csokimáz: 2 tábla 80%-os étcsoki, 5 dkg vaj
Vízgőz felett megmelegítjük a csokit, hozzáadjuk a vajat és ráöntjük a tortára.