október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Papp Gergely franciás ízei
pappgergely_receptElőétel: Croque Monsieur ( melegszendvics) Hozzávalók a szószhoz (besamel): 10 g vaj, 90 ml tej, ½ ek liszt, ½ tk dijoni mustár,  só, bors, frissen reszelt, szerecsendió, ½ tojássárgája,  szeletelt toast kenyér, 20 dkg sonka, 3 féle sajt lereszelve Elkészítése: Elkészítjük a szószt egy edényben a tűzhelyen. Mikor már minden összetevő benne van rottyantunk még rajta egyet és kész. Ezzel kenjük meg a kenyereket, amiket megpirítottunk. A szendvicsbe sonkát és reszelt sajtot teszünk, majd a tetejére is. Ezt melegszendvics sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Főétel:  Sólet Hozzávalók: 60 dkg bab, 1,5 kg füstölt hús és kolbász, 2-3 kk pirospaprika, 8-10 szem feketebors, 4-5 gerezd foghagyma, 1 fej karikára vágott lilahagyma Elkészítése:  Előző este nagy edénybe beáztatjuk a babot és a füstölt húst, majd az elkészítés előtt ugyanabban a lében 20-25 percre felrakjuk főni. Utána levesszük a tűzről és egy másik nagy edénybe rétegesen egymásra pakoljuk a babot a húst és a gerslit, a felszeletelt hagymát és az egész foghagymát, majd felöntjük a levével úgy hogy ellepje. Megszórjuk feketeborssal és paprikával. Rátesszük a fedőt és a sütőben 5-6 órán keresztül sütjük. Sajtos csirke Oszkárnak: Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 doboz tejföl, reszelt sajt, ízlés szerint só, bors Elkészítése: A felszeletelt csirkét befűszerezzük, és olívaolajban mindkét oldalát megpirítjuk. Ezután az elősütött csirkét kis hőálló tálba tesszük, ráöntjük az olajat amiben sült, majd tejföllel és sajttal meglocsoljuk. A sütőben 20-25 percig sütjük, köretként sült krumplival tálaljuk. Desszert: Elefánt könnycsepp Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 5 ekanál cukor, 4 ekanál liszt, 1,5 ekanál kakaópor, sütőpor Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd a tojás sárgát apránként hozzáadjuk. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral és óvatosan egybeforgatjuk a két masszát. Ezt tepsibe rakjuk és 20-25 percig sütőben 200 fokon sütjük. Ha kész egy tálcára rakjuk és még meleg állapotában üres ásványvizes flakonra csavarjuk. Ezt ebben az állapotban hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. Hozzávalók a krémhez: Egyik része: 2 dl tej, 2 kanál liszt. A lisztet a tejjel lassú tűzön habverővel keményre főzzük. Majd a teraszon hűlni hagyjuk. Másik része: 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1 vaníliacukor, 15 dkg dió. Ezeket összekeverjük géppel kb. 10 percig. Majd a legvégén, amikor már jó, hozzáforgatjuk a diót. A kint kihűlt tejes lisztes masszával összekeverjük és kész a piskóta krémje. A piskótából kiveszem az üveget, középen megkenem egy sorban a fél adag krémmel, arra egyenesen banánokat rakok majd a krém másik felével bekenem a banánt. Ezután összetekerem a piskótát kör alakba és a végén csokimázzal öntöm le. Csokimáz hozzávalók: 3 kanál kakaó, 3 kanál kristálycukor, 1-2 kávéskanál víz, 5 dkg vaj. Ezt állandó kevergetés mellett kis lángon, sűrűre főzzük.

Korhatár: 12 év

2010. január 30. 15:15




KÖZÖSSÉG