október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Janza Kata jelmezes vacsorája
janza_kataElőétel: Spooon saláta kecskesajtos pirítóssal Hozzávalók: 1 csomag rukkola, 1 kg körte, 20 dkg egész dió, olívaolaj Elkészítés: A körtét kis darabokra felvágjuk, a diót összetörjük, és tálba tesszük. Hozzákeverjük a rukkolát, és ízlés szerint olívaolajjal meglocsoljuk. A végén kecskesajtos pirítóssal tálaljuk. Főétel: Wellington bélszín, hasselback burgonyával Töltelék hozzávalók: 1 csomag gomba, 4 nagy gerezd fokhagyma, olívaolaj, 5 csipet só, ízlés szerint bors, kakukkfű Elkészítés: A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát apróra, a gombát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzárakjuk a gombát, és ízlés szerint sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel ízesítjük. Ugyanabban a serpenyőben 2 db sós palacsintát (amit sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítünk) kisütünk, amit később a hájas tésztára teszünk a hús alá. Hús hozzávalók: 1 kg bélszín, só, bors, 1 csomag előhűtött hájas tészta Elkészítés: A bélszínt kettévágjuk, szintén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd lassú tűzön minden oldalát 2 percig sütjük, hogy megkérgesedjen. Amint ezzel elkészültünk, elővesszük a hájas tésztánkat, rátesszük a palacsintát, megkenjük a gombával, és rátesszük a húst, majd az egészet összecsomagoljuk a tésztával. Tepsibe tesszük, és végül a tetejét megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Köret: Hasselback burgonya Elkészítés: A 1,5 kg krumplit megpucoljuk, kettévágjuk. A fél burgonyákba hústűt szúrunk a burgonya felénél (hogy a kés ne szaladjon túl), majd bevágjuk vékony szeletenként, és a sütőbe helyezzük, vajjal lekenjük. Díszítésképpen a sárgarépákat megtisztítjuk, és megfőzzük, majd tálaláskor a tányérra helyezzük. Desszert: Crembrule Hozzávalók: 7,5 dl tejszín, 1 vaníliarúd, 8 tojássárgája, 12,5 dkg barna cukor (nádcukor) Elkészítés: A tejszínt a vaníliarúddal felforraljuk. Majd, amíg hűl, a cukrot tojássárgájával összekeverjük, amíg ki nem fehéredik. Hozzáöntjük a tejszínhez, és feltesszük a tűzhelyre melegedni, de nem engedjük felforrni, 30 percig lassú tűzön kevergetjük, majd hűlni hagyjuk. Kis tálkákba öntjük, és min. 3 órára  a hűtőbe tesszük őket. Tálaláskor a tetejére karamellizált cukrot teszünk.

Korhatár: 12 év

2010. február 19. 15:15




KÖZÖSSÉG