október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Mészáros Árpád Zsolt Mozart menüje
meszaros_arpad_zsoltElőétel: Zellerkrémleves Hozzávalók: 2 zellerszár, 3 hagyma, 2 fokhagyma, fél liter tejszín, 3 alma, 2 kanál keményítő, 15 dkg vaj, só, bors Elkészítés: Zellert meghámozzuk, és gyufaszál méretűre vágjuk az egyik részét, a másik részét nagyobb darabokra, a hagymát összevágjuk, vajon megdinszteljük, rá az alma és a zeller, vízzel felöntjük, a zeller megpuhul – sóval, borssal, tejszínnel bekevert keményítővel besűrítjük. Vajon megpirítjuk a gyufaszál zellereket, füstölt sajtot szórunk a leves tetejére. Főétel 1: Rákragú és cápasteak házi krokettel: Hozzávalók: 10 dkg vaj, 3 dl tejszín, 1 sárga, 1 piros kaliforniai paprika, 1 padlizsán, 1 cukkini, 1 zacskó mirelit rákkoktél, 1/2 l tejszín, só, rozmaring Elkészítés: A vajban megpároljuk a rákokat, majd rádobjuk a csíkokra vágott zöldségeket. Miután minden megpuhult, felengedjük a tejszínnel, hogy egy kicsit összefogja, és az első rottyanásig főzzük.  A cápát frissen forró vajban 5-6 percig sütjük, minden ízesítés nélkül. Esetleg egy kis sót elbír, de mást nem. Házi krokett Hozzávalók: 60 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg liszt, 1 tojás, só Elkészítés: A burgonyába beletesszük a lisztet, a tojást, sót, és alaposan összegyúrjuk. Majd golyócskákat formálva kisütjük. Főétel 2: Argentin marha steak fóliában sült krumplival Hozzávalók: előre pácolt argentin hátszín – fejenként 30 dkg, só, bors, olívaolaj Elkészítés: Igény szerint olívaolajban kisütni, véresen 8-10 perc, átsütve 20 perc Fóliában sült krumpli A krumplit megmossuk, fóliába becsomagoljuk – 180 fokon 30 percig sütjük – ha puha, félbevágjuk – erre jön a tejfölös, fokhagymás, baconös mártás (fél liter, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg bacon, 5 dkg füstölt sajt.) Desszert: Marcipán „párna“ torta Piskóta: Hozzávalók: 8 tojás, 36 dkg kristálycukor, 28 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg vaj Elkészítés: A tojásokat külön felverjük, fehérjébe kétharmad cukrot teszünk, sárgájába egyharmad cukrot. A kettőt lassan összekeverjük, bele a liszt, az olvasztott vaj és sütőpor. A fele masszába 2 dkg kakaóport teszünk, és összekeverjük. Két lapot kisütünk papírozott lemezen, egy piskótát és egy csokit. 180 fokon, kb. 8 percig sütjük. A kisült lapokat négy részre vágjuk – formába tesszük. Töltelék: Túró: 25 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 vaníliacukor, citromhéj – ezeket összekeverjük, 1 dl vizet felfőzünk, és ha fő, 1,5 dkg zselatint belekeverünk. Összekeverjük, és 20 dkg tejszínhabot hozzákeverünk. Egyik lapra ráöntjük. Joghurt: 3 dl eperjoghurt, 100 dkg cukor, 1 vaníliacukor, 1 dkg zselatin – felfőzzük – lehűtjük, és 10 dkg tejszínhabbal kikeverjük – formába beleöntjük Puding: egy por vaníliapudingot kifőzünk, fél liter tej, 2-3 kanál cukor – ezt is beleöntjük Az egészet berakjuk a fagyasztóba, és ha kihűlt, kiborítjuk a formából, párnát faragunk belőle, és a porcukron fél centire kinyújtott marcipánnal beburkoljuk a tortát.

Korhatár: 12 év

2010. február 19. 16:16




KÖZÖSSÉG