Előétel: Zellerkrémleves
Hozzávalók: 2 zellerszár, 3 hagyma, 2 fokhagyma, fél liter tejszín, 3 alma, 2 kanál keményítő, 15 dkg vaj, só, bors
Elkészítés: Zellert meghámozzuk, és gyufaszál méretűre vágjuk az egyik részét, a másik részét nagyobb darabokra, a hagymát összevágjuk, vajon megdinszteljük, rá az alma és a zeller, vízzel felöntjük, a zeller megpuhul – sóval, borssal, tejszínnel bekevert keményítővel besűrítjük. Vajon megpirítjuk a gyufaszál zellereket, füstölt sajtot szórunk a leves tetejére.
Főétel 1: Rákragú és cápasteak házi krokettel:
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 3 dl tejszín, 1 sárga, 1 piros kaliforniai paprika, 1 padlizsán, 1 cukkini, 1 zacskó mirelit rákkoktél, 1/2 l tejszín, só, rozmaring
Elkészítés: A vajban megpároljuk a rákokat, majd rádobjuk a csíkokra vágott zöldségeket. Miután minden megpuhult, felengedjük a tejszínnel, hogy egy kicsit összefogja, és az első rottyanásig főzzük. A cápát frissen forró vajban 5-6 percig sütjük, minden ízesítés nélkül. Esetleg egy kis sót elbír, de mást nem.
Házi krokett
Hozzávalók: 60 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg liszt, 1 tojás, só
Elkészítés: A burgonyába beletesszük a lisztet, a tojást, sót, és alaposan összegyúrjuk. Majd golyócskákat formálva kisütjük.
Főétel 2: Argentin marha steak fóliában sült krumplival
Hozzávalók: előre pácolt argentin hátszín – fejenként 30 dkg, só, bors, olívaolaj
Elkészítés: Igény szerint olívaolajban kisütni, véresen 8-10 perc, átsütve 20 perc
Fóliában sült krumpli
A krumplit megmossuk, fóliába becsomagoljuk – 180 fokon 30 percig sütjük – ha puha, félbevágjuk – erre jön a tejfölös, fokhagymás, baconös mártás (fél liter, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg bacon, 5 dkg füstölt sajt.)
Desszert: Marcipán „párna“ torta
Piskóta:
Hozzávalók: 8 tojás, 36 dkg kristálycukor, 28 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg vaj
Elkészítés: A tojásokat külön felverjük, fehérjébe kétharmad cukrot teszünk, sárgájába egyharmad cukrot. A kettőt lassan összekeverjük, bele a liszt, az olvasztott vaj és sütőpor. A fele masszába 2 dkg kakaóport teszünk, és összekeverjük. Két lapot kisütünk papírozott lemezen, egy piskótát és egy csokit. 180 fokon, kb. 8 percig sütjük. A kisült lapokat négy részre vágjuk – formába tesszük.
Töltelék:
Túró: 25 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 vaníliacukor, citromhéj – ezeket összekeverjük, 1 dl vizet felfőzünk, és ha fő, 1,5 dkg zselatint belekeverünk. Összekeverjük, és 20 dkg tejszínhabot hozzákeverünk. Egyik lapra ráöntjük.
Joghurt: 3 dl eperjoghurt, 100 dkg cukor, 1 vaníliacukor, 1 dkg zselatin – felfőzzük – lehűtjük, és 10 dkg tejszínhabbal kikeverjük – formába beleöntjük
Puding: egy por vaníliapudingot kifőzünk, fél liter tej, 2-3 kanál cukor – ezt is beleöntjük
Az egészet berakjuk a fagyasztóba, és ha kihűlt, kiborítjuk a formából, párnát faragunk belőle, és a porcukron fél centire kinyújtott marcipánnal beburkoljuk a tortát.