október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Sarka Kata ínyencségei
sarka_kataElőétel: Sonkába göngyölt füge Hozzávalók: 15 dkg gorgonzola sajt, 5 nagyobb szem füge, 15 szelet pármai sonka, 10 dkg rukkola vagy madár saláta, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, darált bors Elkészítés: Mossuk meg alaposan a rukkola leveleket jéghideg vízben, majd tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól. Tegyük egy műanyag dobozba, és legalább fél órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy friss és ropogós legyen. Tálalás előtt tegyük egy salátástálba, csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, daráljunk rá borsot, és óvatosan keverjük össze. Vágjuk be a tetejénél a fügét, majd a közepébe tegyünk pár darab apróra tört sajtot. Tálaláskor tegyünk egy nagy maréknyi beízesített rukkola salátát egy nagytányér közepére, tetejére illesszük a fügét, majd az egészet tekerjük körbe pármai sonkával. A tetejére darálhatunk még borsot, és csorgathatunk rá olívaolajat. Kínáljunk hozzá friss focaccia kenyeret. Az előételt elkészíthetjük melegen is, tegyük a betekert fügét sütőlemezre, majd forró sütőben 160 fokon süssük 10 percig. Forrón tálaljuk salátáva Főétel: Lazacos rétes Hozzávalók: 2 csomag friss vajas leveles tészta, 50 dkg friss lazacfilé, halfűszer keverék, 1 citrom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg leforrázott spenótlevél, lehet mélyhűtött is (2 gerezd reszelt fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük), olvasztott vaj vagy olaj a tészta kenéséhez Elkészítés: A halfilét vágjuk másfél centis szeletekre, fűszerezzük halfűszer keverékkel, citrommal, sóval, borssal, majd tegyük a kiterített leveles tésztára. A tetejére terítsük szét a leforrázott és befűszerezett spenótlevelet. (A spenótlevelet befűszerezés előtt alaposan nyomkodjuk ki a víztől). Göngyöljük fel, mint a hagyományos rétest, a tetejét is kenjük meg vajjal, és forró sütőben 170 fokon hőlégkeveréses módban 20-30 perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, vágjuk ferdén másfél-két centis darabokra, és adagonként 2-3 darabot tegyünk a tányérra. Köret: Petrezselyemgyökér püré Körethez: 1 kg petrezselyemgyökér, 2 evőkanál vaj, só, 2 dl tej Elkészítés: Hámozzuk meg a gyökeret, vágjuk falatnyi darabokra, majd tegyük egy fazékba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítsük sóval, és főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le a főzőlevétől, a léből tegyünk félre egy keveset, majd tegyük rá a vajat. Kézi mixerrel pürésítsük. Ha szükséges, túl száraznak ítéljük, a főzőlevéből öntsünk hozzá. Tálaláskor kanalazzunk a tányér közepére két evőkanálnyit a püréből, majd a három szelet rétest helyezzük köré, mellé egy cikk zöldcitromot tegyünk. Desszert: Málna tiramisu Hozzávalók: 2 csomag tiramisu por, 4 dl tej, 1 csomag babapiskóta, a dekoráláshoz kakaópor és mentalevél Málna szószhoz: 50 dkg málna, fél citrom leve, 4 evőkanál cukor Elkészítés: A málnát tegyük egy tálba, ízesítsük cukorral és citromlével. Turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba. Egy nagy tálban készítsük el a tiramisuport a leírtak alapján. Fontos, hogy kézi habverővel jól habosítsuk fel, kb 5-6 percig. Babapiskótákat mártogassunk be a málnaszószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg sajtkrémmel fedjük be. Utána ismét málnás babapiskóta kerül, és a végén sajtkrémmel fejezzük be. Ügyeljünk arra, hogy bemártáskor minél több málnaszósz maradjon a babapiskóta felületén, mert úgy lesz nagyon finom. Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon. Tálaláskor vágjuk kockákra, hintsük meg kakaóporral, és még nyakon önthetjük a maradék málnaszósszal is. Dekoráljuk málnaszemekkel és friss mentaággal.

Korhatár: 12 év

2010. február 5. 15:15




KÖZÖSSÉG