október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Ganxsta Zolee ízletes vacsorája
ganxsta_zolee_8Előétel: Cézár saláta Salátához hozzávalók: 4 fej jégsaláta, 3 kígyóuborka, 8-10 szem közepes paradicsom, 10 dkg csirkemell filé fejenként. Ha egészről beszélünk és dupláról, akkor négy dupla kruton (pirított kenyérkockák) Öntethez hozzávalók: dijoni mustár (magos!), olívaolaj, tejszín Elkészítés: Tegyünk bele sós halpástétomot (az eredeti receptben szardella paszta van). Először sok mustárt keverjünk el olívaolajjal, majd a paszta, esetleg egy kis só. Aztán öntünk bele egy kis tejszínt, hogy egy laza, folyós, de ne túl híg szószunk legyen. Ha akarjuk, ezt a tálalás előtt összekeverhetjük a salátával, de a húst és a krutont csak a végén tegyük rá. A jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk. A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban. A kész öntetet szintén kettéosztjuk, és a két adag salátára kanalazzuk (át is forgathatjuk). A csirkemell filét megtisztítjuk a tenyerünk alatt, kettévágjuk, ha van egy kis halszószunk, azzal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Ezt aztán, ha egy kicsit kihűlt, csíkokra vágjuk, és visszarakjuk a serpenyőbe, amit letakarhatunk. A tálalás előtt kis lángon felmelegítjük, olívaolajjal kicsit meglocsolhatjuk, hogy ne legyen száraz. Frissen sülve a salátákra halmozzuk. Megszórjuk az adagokat krutonnal (pirított kenyérkockával), fokhagymás-pirítóst teszünk mellé, és azonnal tálaljuk. Parmezánt reszelünk rá. Főétel: Csülökpörkölt káposztával Csülökpörkölt hozzávalók: Fejenként kb. 15-20 dkg csülök, lehet hátsó vagy első csülök is, a hentest kérjük meg, hogy csontozza ki, de hozzuk el a csontokat is! (nem füstölt), 1 kg zöldpaprika, 1 kg paradicsom, 6-7 gerezd fokhagyma, 3-4  fej vöröshagyma, fél liter sör, ebből csak 2-3 dl kell a pörköltbe, só, bors. Ha van mozsarunk, akkor frissen őrölt mustár és koriander mag, 20 dkg füstölt szalonna, de akármilyen zsír is jó. Kb. két púpos evőkanál paprika, de ha nem elég, vagy nem színez eléggé, akkor a hús után is tehetünk hozzá még egy kanállal. 1 csomag vecsési savanyú káposzta, meglátjuk, mennyit igényel, de kb. a felét vagy háromnegyedét kell majd beletennünk. Elkészítés: A csontokat feltesszük sós vízbe két babérlevéllel főni, egy fazékban kb 1,5 liter vízben főzzük egy órát, ezzel kezdjünk, és közben tudunk készülődni. A csülköt kockákra vágjuk, kb. fél gyufásdoboz a méret. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, lassú tűzön pirítjuk. Felöntjük kevés csontlével, megsózzuk, és jól kinyomkodjuk a káposztát, (ha túl savanyú, akkor egy kicsit átmoshatjuk), aztán beletesszük a fazékba. Most önthetünk bele egy két dl sört, és pároljuk kb. 15 percig. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát,  egy kevés cseresznyepaprikát, és az összes fűszert, aztán lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott levet pótoljuk. A fokhagymát csak akkor rakjuk bele, amikor a fűszereket. Amíg nem puhul meg a hús, addig kell főzni, ez kb. 1,5 óra, de lassabb tűzön tovább főzni jobb. Almapaprikával, főtt krumplival tálaljuk. Desszert: Katalán krém Hozzávalók 8 személyre: 4 dl tej, 2,5 dl tejszín, 8 tojássárgája, 15 dkg kristálycukor, 1 evőkanál keményítő, 1 citrom, esetleg kicsi narancslé, egész fahéj, vanília rúd, 3 dkg vaj Elkészítés: Öntsünk 3 dl tejet egy lábasba, reszeljük bele a citrom héját, és tegyük bele a darabka fahéjat, a vaníliát félbe vágjuk hosszában, majd forraljuk fel, vegyük lejjebb a tüzet, és főzzük 5 percig. A keményítőt keverjük a maradék 1 dl tejbe. A tojás sárgáit keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a keményítős tejet, és óvatosan öntsük a meleg tejbe. Ha szükséges, leszűrhetjük. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és gyenge tűz fölött folyamatosan kevergetve főzzük addig, míg a krém sűrűsödni kezd. Ezután öntsük nyolc kis tálkába. A vajat olvasszuk meg, kenjük meg vele a tetejét, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni, végül tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kristálycukorral, és toljuk grillsütőbe, hogy a tetején karamell képződhessen. A legjobb a forró sütő, és csak néhány pillanatig legyen bent a krém, mert akkor az igazi, ha a krém hideg, a teteje pedig meleg.

Korhatár: 12 év

2010. február 26. 14:14




KÖZÖSSÉG