Olivér kedvence (főétel) Hozzávalók: 2 csirke - só/bors/sült csirke fűszersóval pácolva, 1 doboz sör, 4-5 gerezd fokhagyma/nem megpucolva, kicsi olívaolaj
Elkészítés: Fóliával letakarva 200 C-on elősütjük a feldarabolt csirkéket, mellette az egész fokhagyma darabokat. 30 perc után levesszük a fóliát, elkezdjük sörrel locsolgatni, míg piros nem lesz.
A köret: Hozzávalók: 2 kg krumpli, fél kg alma, fél kg körte
Elkészítés: A csirke levében sütjük ki.
Camembert zöld fűszerekkel Hozzávalók: 8 kerek camembert, olívaolaj, 3 dl fehérbor, fokhagyma pucolva, és vékony szeletekre vágva, kakukkfű, bazsalikom
Elkészítés: A sajtokat olívaolajas tepsibe tesszük, majd bevagdossuk 6 helyen a tetején, és 1-1 szelet fokhagymát tűzünk bele. Meglocsoljuk borral, és 1-1 levél bazsalikomot, és egy vékony ág kakukkfüvet teszünk a tetejére. Kb. 20 percig sütjük. Ruccolával, jégsalátával, balzsamecettel tálaljuk.
Túrófánk Hozzávalók: 4 dl tejföl, fél kg túró, 20 dkg porcukor, fél kg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, olaj a sütéshez
Elkészítés: Az alapanyagokat összegyúrjuk, kanállal szaggatjuk, és forró olajban lassú tűzön kisütjük.
Korhatár: 12 év
2010. február 26. 17:17