október 2.
Petra

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Torgyán József nyakkendős menüje

Előétel: Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók:
2 egész csirkemell csíkokra vágva, 3 répa, 1 fehérrépa kockára vágva, 1 főzőtejszín, 4 dl tejföl, habarást keverni a léből, só, fehérbors, ételízesítő, mustár, tárkony, 1 citrom leve

Elkészítés: A zöldségeket megpirítjuk, majd a csirkét is fehéredésig. Felöntjük vízzel, a fűszerekkel, mustárral ízesítjük. Bele a citrom leve, a legvégén a tejföl, és a tejszín.

Főétel: Paprikás csirke Hozzávalók: 1 csirkemell, pici vaj, pirospaprika, csípős paprikakrém, fehérbors, 2 dl tejföl
Elkészítés:
A csirkét lepirítjuk a vajon, paprikázzuk, ízesítjük, majd felöntjük tejföllel.
Zsemlegombóc

Hozzávalók:
10 zsemle, 10 ek. liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
Sós, forró vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Marha vadas - Hozzávalók:
2,5 kg bélszín (előfőzve, és pácolva 3 répával, 2 fehérrépával – 3 napig pácolódik) Az alaphoz: 10 dkg vaj, 1 teáskanál fokhagymakrém, 2 dl vörösbor, 2 kanál liszt, 2 kanál cukor, mustár, ízlés szerint, 4 dl tejföl, só
E
lkészítés: A pácolt bélszínt szeletekre vágjuk, elkészítjük a vadas alapot, majd beleforgatjuk a szeleteket.

Desszert: Diótorta A piskóta: 7 tojás fehérje habbá verve, 14 ek. dió, 7 ek. liszt, 1 csipet só, negyed sütőpor két kanál lisztbe forgatva.
Diókrém: Hozzávalók:
15 dkg vaj, 15 dkg dió (2 kanál forró tejben leforrázva), 15 dkg cukor,  1 tojás, pici rum Elkészítés: A hozzávalókat jól kikeverjük, és a kihűlt piskótát megtöltjük.

Korhatár: 12 év

2010. február 26. 17:17




KÖZÖSSÉG