Csurgatott strucctojas leves
Hozzávalók:
1 nagyobb strucctojás
1 evőkanál vöröshagyma finomra
vágva
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 babérlevél
2 dkg liszt
kevés olaj
pirospaprika
petrezselyem
egész kömény
kevés ételízesítő
bors
só
A strucctojást felverem, közepes forrásnál lassan, körben csurgatom a levesbe, és még 1 percig lassan főzöm. (Ne keverjük rögtön, mert a tojás nem lesz darabos.) A végén friss petrezselyemmel megszórva tálalom. Pár csepp ecet is jó bele, ha pikánsan szeretjük. Elkészítés: A liszttel és az olajjal kicsit sötétebb rántást készítek, belepirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a köményt is megfuttatom rajta. Kevés pirospaprikával meghintem, felengedem vízzel, sózom, borsozom, beledobom a babért, kevés ételízesítőt teszek bele.
Strucctojásos lepény, sajttal, paradicsommal és spenóttal
Hozzávalók:
12 tojás (vagy egy strucctojás)
20 dkg füstölt sajt
20 dkg pizza mozzarella
só
bors
4 nagy marék spenót leforrázva
Egy teflon serpenyőbe olívaolajat kenek, és a tojást beleöntöm. A füstölt sajtot kb. fél centi vastag csíkokra vágom, és a lepény tetejére fektetem, ajd elosztom rajta a forrázott spenótot, és forró sütőben átsütöm. Elkészítés: Egy nagy tálban felverem a tojásokat, ízesítem sóval és borssal. A mozzarellát felkockázom, belekeverem. (Lehet dúsítani sonkával, kolbásszal, amivel jólesik...)
Tojáslikőrös banán csemege
Hozzávalók:
5 db banán
10 db babapiskóta
4 db kivi
tojáslikőr
citromlé
A babapiskótát kisebb darabokra törjük. A gyümölcsöket meghámozzuk és nem túl vékony karikákra vágjuk. A banánra kevés citromlét csepegtetünk. Ezt követően kehelybe vagy tálkába rétegezzük a hozzávalókat: piskóta-banán-kivi-piskóta stb. Az utolsó rétegzés után leöntjük tojáslikőrrel. Díszíthetjük gyümölccsel, tejszínhabbal, vaníliafagylaltal, olvasztott csokoládéval vagy kávéval (2 teáskanál azonnal oldódó kávé, 1 teáskanál víz keveréke).
Korhatár: 12 év
2016. április 27. 21:18