július 27.
Olga, Liliána

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Ada menüje (receptekkel)
Gombaleves, Rakott krumpli, Tiramisu

Gombaleves

AF037935 halatortanakuldetes_2016_26_szegm3_20160421_tv2_frame_14493.jpg

Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
1 evőkanál búzaliszt
2 szál sárgarépa
1 db zellergumó
3 gerezd fokhagyma
5 dl alaplé, húsleveslé
1 teáskanál tárkony
2 csipet fehérbors (őrölt)
500 g zöldbab
250 ml főzőtejszín

Elkészítése:
A répát és a zellert kockákra vágjuk. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd rátesszük a répát és a zellert. Az egészet átpirítjuk, felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket.Megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Rakott krumpli

Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 db tojás
30 dkg száraz kolbász
15 dkg sajt
5 dl tejföl

Elkészítése:
A krumplit chips vékonyságúra szeljük, a tojást megfőzzük és a kolbászt felszeleteljük. Közben a tejfölt összekeverjük a sajttal és a sóval. A tepsi alját kivajazzuk és a krumplival elkezdjük a rétegezést, majd a tejfölös masszával, ismét krumpli, majd kolbásszal, tojással és végül a tejfölös masszával zárjuk. Ezt megismételjük még egyszer ugyanebben a sorrendben. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk. 160 fokon 45 percig sütjük.

Tiramisu

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
6 tojás
6 dkg porcukor
2 csomag babapiskóta
3 dl kávé
holland kakaópor
rum

Elkészítése:
A mascarpone krémet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket kemény habbá verjük, ezután összekeverjük a a mascarponés masszával. Egy mélytányérba beleöntjük a kávét, a rumot és a porcukrot. Ha cukrozott babapiskótát használunk, akkor nem szükséges a porcukkor. A babapiskótákat gyors mozdulattal megforgatjuk a rumos-kávéban. Egy tálba szorosan egymás mellé helyezzük a bemártott piskótákat. Ha beterítettük a tál alját, rákenjük a krém felét, majd újból kávéba áztatott babapiskóta, majd a krém. Végül szűrőn keresztül rászórjunk egyenletes vastagságban a kakaóport. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

2016. április 21. 21:18




KÖZÖSSÉG