szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Varga Viktor menüje (receptekkel)
Karfiolkrémleves, Bolognai spagetti, Bögrében sült piskóta

Karfiolkrémleves

Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
5 dl húsleveslé
petrezselyemzöld
3 dl tejföl
bors
babérlevél

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát, fehérrépát karikákra vágjuk. Egy lábasban az olajat felforrósítjuk és beletesszük a zöldségeket, lepirítjuk majd ráhintjük a lisztet, jól megkeverjük, hozzáadjuk a karfiolt és a babérlevelet, ezután felöntjük kellő mennyiségű vízzel és húsleveslével. Tejföllel behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd friss petreszelyemzölddel meghintjük.


Bolognai spagetti

AF037816 halatortanakuldetes_2016_23_szegm3_20160418_tv2_frame_16085.jpg

Hozzávalók:
500 g spagettitészta
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
2 szelet húsos szalonna
fél dl száraz fehér bor
1 dl csirkealaplé
1 evőkanál olívaolaj
1 paradicsomkonzerv
120 g paradicsomszósz
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
1 darab sárgarépa
1 darab zeller
1 kiskanál bazsalikom
1 kiskanál oregánó
1 mokkáskanál bors
2 mokkáskanál só a szósz ízesítéséhez
2 dkg só a tészta főzővizébe
reszelt sajt, ízlés szerinti fajta és mennyiség

Elkészítése:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a kockákra vágott húsos szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben lepirítjuk a darált marha- és sertéshúst, majd hozzáadjuk a szalonnás, hagymás keveréket, a paradicsomszószt, a paradicsomkonzervet, a felszeletelt répát, zellert, gombát, a bort, a csirkealaplevet, a bazsalikomot, az oregánót, a sót és a borsot. Fedő alatt, kis lángon, néha megkevergetve 1 órán át főzzük. A bolognai szószt a tésztára kanalazzuk, és még melegen, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Bögrében sült piskóta

Hozzávalók:
30 dkg barack (konzerv)
2 dl olvasztott vaj
20 dkg liszt
32 dkg cukor
4 egész tojás
2 evőkanál bazsalikom levél apróra vágva
2 csipetnyi só

Elkészítése:
Egy keverőtálban a tojást, a cukrot, a lisztet, az olvasztott vajat és a sót csomómentesre keverjük, majd kivajazott kávéscsészékbe töltjük (háromnegyedig). 170oC fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben a barackokat felszeleteljük, összekeverjük a vágott bazsalikom levéllel és 3 evőkanál kompótlével. A barack szeletkéket a kisült piskóta mellett tálaljuk.

Korhatár: 12 év

2016. április 18. 21:18




KÖZÖSSÉG