Édesburgonya-krémleves zellerchipsszel
Hozzávalók:
3-4 db édesburgonya
2-3 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 dl tejszín
zeller
só
Elkészítése:
Karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk az édesburgonyát, sót, a vajat, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, 15 perc alatt puhára főzzük. Mixerbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és pürésítjük. Zellerchipsszel tálaljuk.
Ropogós egészben sült kacsa párolt káposztával és hagymás burgonyával
Hozzávalók:
1 egész kacsa
káposzta
1 fej vöröshagyma
4-5 szem burgonya
2 db alma
2 dl narancslé
1-2 evőkanál
friss kakukkfű
A kacsát sózzuk, borsozzuk, belsejét kitömjük hagymával, friss kakukkfűvel és almával, 145 fokos sütőben 2 órán át sütjük. A mézet összekeverjük az olívaolajjal, a kisült kacsás lével és a narancslével, majd a kacsára öntjük és 190 fokos sütőben ropogósra sütjük, kb. 15 percig. Párolt káposztával és hagymás burgonyával tálaljuk.
Csokoládékehely barackhabbal
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg barack
2 evőkanál cukor
1 csomag lapzselatin
2-3 dl tejszínhab
Elkészítése:
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, majd a felfújt lufikat megmártjuk benne és hűtőbe tesszük, kb. fél órára. A krémhez a barackot felfőzzük 2 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a lapzselatint és szobahőmérsékletűre hűtjük. Közben a tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a kihűlt barackpürét, zsákba töltjük és a csokikelyheket megtöltjük vele.
Korhatár: 12 év
2016. április 11. 21:16