szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Schobert Norbi menüje (receptekkel)
Brokkolikrém leves, Curry-s rizottó, Túrófánk málnás öntettel

Brokkolikrém leves

hozzávalók:

1 db brokkoli (nagyobb)
2 db leveskocka (húsleves)
50 g vaj
1.5 dl főzőtejszín
2 szál rozmaring (friss levél)
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint (őrölt )

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a borsot. Feltesszük főni.
Időnként ránézünk, és ha már a fakanállal szét tudjuk nyomni a brokkolit, akkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha langyosra hűlt, összeturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre és tejszínnel dúsítjuk.


Curry-s rizottó

Hozzávalók:

1 evőkanál currypor
35 dkg rizs
vagy
35 dkg rizottórizs
7 és fél dl zöldségleves
6 evőkanál száraz fehérbor
2 db hámozott, finomra vágott paradicsom
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 szál finomra vágott zellerszár
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só


Elkészítés:

A hagymát és a zellert az olajon 5 perc alatt megpároljuk. Belekeverjük a rizst. Állandóan kevergetve 2 percig főzzük. Ráöntjük a bort, a levét elpárologtatjuk. Bögrénként ráöntjük a zöldséglevest, s így 15-18 perc alatt összefőzzük a hozzávalókat. Amikor a rizs félig megfőtt, hozzáadjuk a curryport, a paradicsomot és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk.


Túrófánk málnás öntettel

25 dkg túró
15 dkg süteményliszt
1 db tojás
olívaolaj
késhegynyi szódabikarbóna
folyékony édesítő
vaníliarúd
tengeri só


Elkészítés: A hozzávalókat összekeverve tésztát készítünk, bő forró olajban kisütjük. A málnát pürésítjük a kisült fánkokat tálaláskor meglocsoljuk.

2016. április 8. 21:16




KÖZÖSSÉG