szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Peter Srámek menüje (receptekkel)
Tárkonyos csirkeragu leves, Pizza, Narancsos-lekváros palacsinta

Tárkonyos csirkeragu leves


Hozzávalók:

400 g csirkemell filé
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa
70 g zellergumó (nyers)
50 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 nagy csipet tárkony

fehérbors (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
150 ml tejföl (20%-os)
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
45 g búzaliszt
1 evőkanál mustár
100 ml habtejszín (30-32%-os)


Elkészítés:
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk.
Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a répákat, a karalábét és a zellert. A hússal együtt 5-10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket is (tárkony, só, bors, ételízesítő és a felaprított fokhagyma). Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni (kb. 2-3 liter.) Beletesszük a leveskockákat, és felforraljuk, majd fedő alatt takarék lángon félpuhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót és a gombát. Addig főzzük, míg minden megpuhul.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál forró levest, hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet, és simára keverjük, majd a forrásban levő leveshez adjuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselyemzöldet és a friss citrom levét.

Pizza

AF037500 halatortanakuldetes_2016_15_szegm2_20160406_tv2_frame_1039.jpg


Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta

Elkészítés:
A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk.
Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát beletesszük, tetszés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt).Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Ízlés szerint rakunk rá feltéteket.

Narancsos-lekváros palacsinta

AF037500 halatortanakuldetes_2016_15_szegm2_20160406_tv2_frame_17612.jpg

Hozzávalók:
A palacsintához:
25 dkg liszt
1 tojás
3 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
cukor
étolaj
A töltelékhez:
2 dl tejföl
Cointreau likőr
narancslekvár
porcukor
kandírozott narancshéj

Elkészítés:
A palacsintatésztát összekeverem úgy, hogy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.
Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból.
A töltelékhez, a tejfölt és Cointreau-val ízesített narancslekvárt összekeverem. A palacsintát megtöltöm a narancsos lekvárral, feltekerem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot és kandírozott narancshéjat.

2016. április 6. 21:14




KÖZÖSSÉG