szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Kulcsár Edina menüje (receptekkel)
Hagymaleves cipóban, Zöld fűszeres pulykatekercs mustárszósszal, Pavlova torta

Hagymaleves cipóban

AF037364_halatortanakuldetes_2016_14_szegm3_20160405_tv2_frame_12658.jpg

Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vaj
40 g barna cukor
1 liter víz vagy zöldségalaplé
1 teéskanál kakukkfű
1 mokkáskanál törött bors
2 teáskanál só
Sűrítéshez:
1 evőkanál burgonya keményítő
fél dl víz
20 g vaj
2 dl tejszín
2 evőkanál olívaolaj
Tálaláshoz:
cipó
Cheddar sajt
petrezselyem

Elkészítése:
Egy felforrósított edénybe beleöntjük a vajat és a barna cukrot, megszórjuk kakukkfűvel, majd jól elkeverjük, és megolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát, megsózzuk, és összekeverjük. Megborsozzuk, felöntjük a vízzel, majd fedő alatt, 20 percig főzzük. A sűrítéshez a keményítőt összeverjük a vízzel, majd a leveshez adjuk. Elkeverjük, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a vajat és a tejszínt is, majd botmixerrel alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, majd cipótányérba szedve, petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.


Zöld fűszeres pulykatekercs mustárszósszal

AF037364_halatortanakuldetes_2016_14_szegm3_20160405_tv2_frame_1093.jpg

Hozzávalók:
4 szelet pulykamell
4 szál petrezselyem
4 szál bazsalikom
4 levél zsálya
8 szál snidling
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál olaj
1 dl fehérbor

Elkészítés:
A pulykaszeleteket kiklopfoljuk. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra rázzuk. Elkészítés: A húst megkenjük szójaszósszal és megborsozzuk. Mindegyik szeletre 1-1 adagnyi zöldfűszert fektetünk, és a húst felgöngyöljük. Főzőcérnával átkötjük vagy fogvájóval összetűzzük. Felforrósítjuk az olajat, körös-körül megpirítjuk benne a tekercseket, aláöntjük a fehérbor felét, és lefedve, lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Időnként meglocsoljuk a maradék borral.


Mustár szósz
7,5 dkg vaj
2 ek. liszt
3 dl víz
só, bors
1 ek. dijoni mustár

Elkészítés: Olvasszunk fel 5 dkg vajat és keverjük bele a lisztet. Adjuk hozzá a vizet, sót, borsot, kavargassuk az első buborék megjelenéséig. Vegyük le a tűzről és a megmaradt vajat és a mustárt keverjük hozzá.

Pavlova torta

AF037364_halatortanakuldetes_2016_14_szegm3_20160405_tv2_frame_27316.jpg

Hozzávalók:
4 darab tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál 10%-os ecet
1 evőkanál keményítő (vagy kukoricaliszt)
1 mokkáskanál só
3 dl tejszín
friss / fagyasztott gyümölcs

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 150 C-ra.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, mikor már kezd habosodni, hozzáadagoljuk a 25 dkg porcukrot, a végén a lisztet (keményítőt) is hozzáadjuk, majd óvatosan belekeverjük az ecetet.
A sütőlapra alufóliát helyezünk, amit olajjal megkenünk. A habbal egy 5-6 cm magas tortát formázunk, majd betesszük a sütőbe, aminek a hőmérsékletét 150 C-ról levesszük 110 C-ra, cca. 70 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, megvárjuk amíg kihűl, majd tejszínhabot és gyümölcsöt teszünk a tetejére.

2016. április 5. 21:14




KÖZÖSSÉG