szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Csobot Adél menüje (receptekkel)
Mentás zöldborsó krémleves, ropogós leves gyönggyel, Kakukkfüves bébi csirke csicseriborsó pürével, és reteksalátával, Erdei gyümölcsös pohárkrém, házi babapiskótával

Mentás zöldborsó krémleves, ropogós leves gyönggyel

AF037561 halatortanakuldetes_2016_16_szegm3_20160407_tv2_frame_3902.jpg

Hozzávalók:

40 dkg zöldborsó
1 kisebb póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor menta
2 dkg vaj
2 evőkanál étolaj
1 dl főzőtejszín
1 l zöldségalaplé

őrölt fehérbors
szerecsendió

Elkészítés:

A zöldborsót megpároljuk 2 evőkanál vajon, picit sózzuk. A menta felét a zöldborsóra szórjuk. Felöntjük a borsót a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük borssal és szerecsendióval, majd felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, utána leszűrjük. A maradék vajat megolvasztjuk és barnára pirítjuk. A levest tányérokba merjük, rákanalazzuk a barnított vajat, végül megszórjuk a félretett mentával.

Kakukkfüves bébi csirke csicseriborsó pürével, és reteksalátával

AF037561 halatortanakuldetes_2016_16_szegm3_20160407_tv2_frame_3985.jpg

Hozzávalók:

A csicseriborsó-püréhez:
20 dkg száraz csicseriborsó (vagy 50 dkg főtt)
1,2 liter leszűrt szárnyas- vagy zöldségleves
4 egész fokhagymagerezd, meghámozva
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
só, bors
A sült csirkéhez:
2 egész, 50 dkg-os bébicsirke
2 evőkanál olívaolaj
4-6 ág friss kakukkfű
só, bors
A reteksalátához:
8 fej kerek piros retek, felkarikázva
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál citromlé
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
só, bors

Elkészítés:

A csicseriborsót előző éjszaka háromszoros mennyiségű, hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöblítjük, majd az alaplében körülbelül 2-2,5 óra alatt teljesen puhára főzzük. A főzővízhez adjuk a fokhagymagerezdeket, ezeket később a püréhez felhasználjuk. Amikor teljesen megpuhult, leszűrjük a borsót, a főzőlevet félretesszük (más leveshez is felhasználható). A csicseriborsót és a fokhagymagerezdeket turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 2 dl főzővizet, az olívaolajat és a citromlevet. Simára pürésítjük (ha túl sűrűnek érezzük, további főzővizet adunk hozzá). Sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkéket bedörzsöljük egy-egy evőkanál olívaolajjal, bátran sózzuk, borsozzuk. A combok alá, illetve a csirkék belsejébe helyezünk egy-egy húsos kakukkfűágat, majd tepsibe állítjuk, és körülbelül 30-35 perc alatt megsütjük őket. Mielőtt felvágjuk, öt percig pihentetjük. Elkészítjük a reteksalátát. A hajszálvékonyra gyalult vagy karikázott piros retket összeforgatjuk az olívaolajjal, citromlével és a finomra aprított petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a sült csirkét felvágjuk, a langyos csicseriborsópürével és a reteksalátával kínáljuk.


Erdei gyümölcsös pohárkrém, házi babapiskótával

AF037561 halatortanakuldetes_2016_16_szegm3_20160407_tv2_frame_4056.jpg

Hozzávalók:
1 tasak Krémes krém


8 dl tej
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
Áfonya dzsem
piskóta tallér
2-3 evőkanál rum
2-3 evőkanál tej
Elkészítés:
Krém port elkészítjük a tejjel.A tejszínt a vaníliával felverjük.A rumot a tejjel összekeverjük.A fagyi kehely aljára teszünk a krémből, körbe rakjuk a rumos tejbe mártott piskóta tallérral, majd áfonya dzsemet teszünk a krémre, arra tejszínhabot, majd ismét krémet. A tetejére tejszínhabot, amire egy kanál áfonya dzsemet teszünk és villával megmárványozzuk. Habzsákból körbe díszítjük a krémmel. Hűtőbe tesszük 1-2 óra múlva tálalható.

Korhatár: 12 év

2016. április 7. 21:14




KÖZÖSSÉG