szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Hajdu Steve menüje (receptekkel)
Gombás-tejfölös káposztaleves, Vadas marha zsemlegombóccal, Almás pite vanília fagyival

Gombás-tejfölös káposztaleves

AF037241 halatortanakuldetes_2016_11_szegm2_20160331_tv2_frame_22668.jpg

Hozzávalók:
30 dkg savanyú apró káposzta
15 dkg csiperkegomba
15 dkg vargányagomba
3 dl húsalaplé
3 evőkanál étolaj
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tárkonyecet
1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma
2 csomag petrezselyem
sajt


Elkészítés:


A káposztát megkóstoljuk, ha nagyon sós vagy savanyú, akkor hideg vízben kiáztatjuk. Egy nagyobb fazékban, 1 liter hideg vízben feltesszük főni a káposztát. Közben a csiperkegombát vékony szeletekre, a vöröshagymát pedig finomra vágjuk. 15 perc főzés után hozzáadjuk a leveshez a csiperkegombát és a vöröshagymát, majd tovább főzzük. A vargányagombát szintén felszeleteljük, majd kevés étolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amit szintén barnára pirítunk. Félretesszük. A leveshez hozzáadjuk a húsalaplét, majd forralás után behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Miután kiforraltuk hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a fokhagymával lepirított vargányagombát, és még egyszer felforraljuk. Cukorral és ecettel ízesítjük, forrón tálaljuk.


Vadas marha zsemlegombóccal

AF037242 halatortanakuldetes_2016_11_szegm3_20160331_tv2_frame_4691.jpg


Hozzávalók 5 személyre:

80 dkg marhahús
15 dkg szalonna
1,5 dl tejföl
5 dkg liszt
1 teáskanál cukor
5 dkg mustár
2 evőkanál ecet
1 darab vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 darab zeller
2 darab babérlevél
3 szem borókabogyó
1 teáskanál só


Elkészítési idő: 120 perc


Elkészítés:
A marhahúst megtisztítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, azonos méretűre daraboljuk, a babérlevelekkel, borókabogyókkal, és a sóval együtt annyi vizet öntünk rá, hogy pont ellepje, majd félpuhára főzzük és hozzákeverjük az ecetet is. Miután kihűlt, beletesszük a marhahúst, és hűtőbe téve, akár 1 teljes napig pácoljuk. Kivesszük a marhahúst a pácból és megtűzdeljük szalonnával, elősütjük a sütőben, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük 2 dl páclével. Letakarva puhára sütjük, majd fedő nélkül, pár perc alatt megpirítjuk. A zöldségeket egy fazékba rakjuk, hozzákeverjük a lisztet, megpirítjuk, majd felöntjük a maradék páclével. A cukrot elkaramellizáljuk, felöntjük egy kevés vízzel, ezután hozzákeverjük a zöldségekhez a tejföllel és a mustárral együtt, végül botmixerrel pürésítjük. A marhahús szeleteket tésztával vagy zsemlegombóccal, a forró mártással meglocsolva tálaljuk.

Almás pite vanília fagyival

AF037242 halatortanakuldetes_2016_11_szegm3_20160331_tv2_frame_9496.jpg

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin (vaj)
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
4 db tojás
2-3 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
1 kg hámozott alma
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 db citrom
1 kiskanál fahéj
Tetejére:
1 db tojás


Elkészítés:
Sütőporral elkevert liszttel összemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva a hűtőben 1 órán át pihentetjük. Ezalatt meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét. Cukorral, fahéjjal, lereszelt citrom héjjal ízesítjük. A tésztát két cipóba osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot sütőpapírral borított tepsire fektetjük. Darált dióval megszórjuk, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, és végül beborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük a tetejét tojással és mehet a sütőbe.

Korhatár: 12 év

2016. március 31. 21:10




KÖZÖSSÉG