szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Szandi menüje (receptekkel)
Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal, Csirketorta tepsis krumplival és friss salátával, Csokiszuflé vaníliafagyival és erdei gyümölcsökkel

Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal

fotoruff-7763.jpg

Hozzávalók:

Borjú apró hús
Sárgarépa
Fehérrépa
Zeller
Zöldborsó ( lehet konzerv )
Gomba ( lehet konzerv )
Vöröshagyma
Fokhagyma
Petrezselyem
Babérlevél
Tárkony
Fehérbors
Tejszín
Liszt
Tojás
Juhtúró
Búzadara
Citrom
Elkészítés:  A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott borjúhúst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot, és felengedjük vízzel. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztből, búzadarából, tojásból és juhtúróból masszát gyúrunk, apró gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt tejszínnel díszítjük.

Csirketorta tepsis krumplival és friss salátával

fotoruff-7786.jpg

Hozzávalók:

Baconszalonna
Csirkemellfilé
Tojás
Kétféle reszelt sajt ( edámi és trappista )
Pulykasonka
Tejföl

Krumpli
Reszelt parmezánsajt
Tejszín
Fehérbor ( száraz )
Fokhagyma
Friss rozmaringlevelek

Friss tépkedett jégsaláta
Olívaolaj
Balzsamecet
Mustár

Elkészítés:

Egy sütésre alkalmas edényt kibélelünk baconszalonnával. A tejfölt a tojásokkal és a liszttel összekeverjük, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd beleforgatjuk a csirkemelldarabokat, és a keveréket a formába simítjuk. Ráhajtjuk a szalonnacsíkokat, és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 200 fokon. Ekkor a fóliát eltávolítva tepsibe borítjuk, és már csak addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. A burgonyát meghámozzuk tepsibe helyezzük és fokhagymával és friss rozmaringgal együtt összesütjük.

Csokiszuflé vaníliafagyival és erdei gyümölcsökkel

fotoruff-7803.jpg

Hozzávalók:

240 gr étcsoki
240 gr vaj
4 tojás + 4 tojás sárgája
8 e.k. cukor
4 e.k. liszt

Vaníliafagyi
Erdei gyümölcsök

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és a formákat vajazzuk és lisztezzük ki.
30 dkg erdei gyümölcsöt forraljunk össze cukorral, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy szitán passzírozzuk át.
A csokoládét aprítsuk föl, és vízgőz fölött olvasszuk össze a vajjal.
A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd öntsük hozzá a langyos, csokoládés vajat, a lisztet és a kakaóport.
A krémet töltsük formákba úgy, hogy annak csak 3/4-éig érjen.
A forró sütőben kb. 8 perc alatt süssük készre. Akkor jó, mikor a szuflé szépen megemelkedik, a teteje megszilárdul, viszont a belseje még folyós marad.
Forrón, vanília fagylalttal és erdei gyümölcsöntettel tálaljuk.

Korhatár: 12 év

2016. április 1. 21:10




KÖZÖSSÉG