szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Gáspár Laci menüje (receptekkel)
Quinoa leves (Indiánköles), Lasagne, Fehér csokis mascarpone krém pohárban

Quinoa leves (Indiánköles)

AF037018 halatortanakuldetes_2016_06_2szegm_20160323_tv2_frame_21537.jpg
Elkészítés:

1 adag leves elkészítéséhez: egy lábasba 375 ml vizet öntünk, hozzáadunk 1 teáskanál sót és 1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolajat, majd felforraljuk. Hozzáadunk 2 ½ evőkanállal a tálca tartalmából (25g), lejjebb vesszük a tüzet, és kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben ízlés szerint hozzáadhatunk kockákra vágott csirkemellet vagy halfilét is. Végül hozzáadunk 2 szelet zöld csípos paprikát, és forrón tálaljuk.

Lasagne

AF037019 halatortanakuldetes_2016_06_3szegm_20160323_tv2_frame_5574.jpg

Hozzávalók:

1-1,5 kg darált hús
4 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
bazsalikom
paradicsomszósz (kb. 1,5 liter)
kb. 5 dl tej
3-4 evőkanál liszt
kb. 8 dkg vaj

olaj
1 csomag (50 dkg) lasagne tészta


Elkészítés:

Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem. Ezután pici vizet teszek alá, és fedő alatt megpárolom. Amikor már majdnem készen van, felengedem a 1,5 liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítem, és jól összefőzöm.
Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet, és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor mindkét szósz készen van, összekeverem.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazok, erre teszek ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszek rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm (amíg a tészta megpuhul).

Fehér csokis mascarpone krém pohárban

AF037019 halatortanakuldetes_2016_06_3szegm_20160323_tv2_frame_11450.jpg

Hozzávalók:


500g mascarpone
250g fehér csokoládé (aki a kevésbé édes ízeket kedveli 200g)
3 dl tejszín (előre édesített, de mi is édesíthetjük)
150g teljes kiörlésű kakaós keksz
80 g teavaj
300 g eper, málna, áfonya, vagy ribizli
50g szeletelt mandula

Elkészítés:

Vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit, addig a tejszínt habbá verjük. A mascarponét egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a fehércsokit és a habtejszínt. Alaposan elkeverjük és a hűtőbe tesszük. A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk és összedolgozzuk a keksszel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsite rakjuk kb 1 cm vastagon, s 180-200 fokon 10-15 percig sütjük. Ha kihült elmorzsolva poharak aljára szórjuk és rákanalazzuk a krémet. Tálalás előtt díszítjük a gyümölcsökkel és a mandulával.

Korhatár: 12 év

2016. március 23. 21:24




KÖZÖSSÉG