szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Cseke Katinka menüje (receptekkel)
Pagoda karfiolleves, egyben sült pisztráng, kuszkusszal, palacsinta, narancs öntettel és lekvárral.

Pagoda karfiol leves

AF036994_HALATORTAN_KULDETES_201605_SZEG02_20160322_frame_21444.jpg

Hozzávalók:
1 közepes (kg) fej Pagoda karfiol,
6 szem krumpli,
2-3 gerezd fokhagyma,
só,
bors (színes durvára tört) ,
2 dl tejszín,
szerecsendió,
petrezselyem,
pici liszt/keményítő (habaráshoz),
víz

Elkészítés:

A pagoda karfiolt rózsáira szedjük és sós, borsos, fokhagymás vízbe rakjuk és 10 perc elteltével a felkockázott krumplit is hozzátesszük majd megfőzzük. Tejszínnel, kevés keményítővel behabarjuk, szerecsendióval, petrezselyemmel ízesítjük.

Egyben sült pisztráng, kuszkusz

AF036995_HALATORTAN_KULDETES_201605_SZEG03_20160322_frame_6357.jpg

Hozzávalók:

4-5 darab pisztráng
2 evőkanál étolaj
100 ml víz
1 darab citrom
1.5 kg nagyszemű tengeri só
kuszkusz

Elkészítés:

A nagyszemű tengeri sót hideg vízzel összekeverjük. A pisztrángot olajozott sütőtepsire helyezzük, majd beborítjuk a vízzel elkevert sóval. Sütőben, 180 °C-on, középső szinten 25 percig sütjük. A sütés hátasára a só megszilárdul a hal körül, ezt feltörjük, és a benne levő ízletes halat citrommal megcsöpögtetve tálaljuk, hozzá kuszkuszt kínálunk.

Kuszkusz: Felforralunk 400 ml vizet. A tálca tartalmát egy hőálló tálba öntjük, hozzáadunk 1 teáskanál sót, 4 evőkanál napraforgó- vagy olívaolajat vagy 30 g vajat. A felforralt vizet ráöntjük, majd összekeverjük. Lefedjük, és 5 percet állni hagyjuk. Ezután átlazítjuk a Cous Coust egy villa segítségével, majd tálaljuk

Palacsinta, narancs öntettel és lekvárral

AF036995_HALATORTAN_KULDETES_201605_SZEG03_20160322_frame_11813.jpg

Hozzávalók:

10 dkg liszt
1,5 dl tej
1 dl szódavíz
1 db egész tojás
2-3 evőkanál étolaj
1 csipetnyi cukor
1 csipetnyi só
Narancs

Elkészítés:

Nagyobb tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, simára keverjük, majd jöhet a szódavíz, a felütött tojás és az étolaj is. A vékonyan olajozott, felforrósított serpenyőbe a teljesen simára elkevert palacsintatésztából egy merőkanál segítségével átmerünk annyit, hogy az a serpenyőben egyenletesen vékonyan elterüljön. Miután a palacsintánk egyik oldala megsült, átfordítjuk és készre sütjük. Lekvárral töltjük és narancsöntettel meglocsoljuk.

Narancsos öntet: a narancsok levét a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat majd felforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük hozzáadjuk a cukros narancsos léhez és besűrítjük.

Korhatár: 12 év

2016. március 22. 21:18




KÖZÖSSÉG