Falusi lencsekrémleves bacon chips-szel
Hozzávalók:
30-40 dkg lencse
2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
zeller
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
a végén 1 kanál mustár, 1 kanál cukor
díszítéshez zeller zöldje
Elkészítés:
A lencsét beáztatom legalább egy éjszakára. Másnap felteszem főni, sóval, babérlevéllel. Beledobom az apró kockára vágott zellert és sárgarépát. Belereszelem a fokhagymát és vöröshagymát. Készre főzöm. A végén behabarom.
A bacon chips-hez: a bacon szalonnát megtekerjük, üvegtálra tesszük, 10-12 percig sütjük, összesen 12 szeletet
Soroksári disznótoros (hurka, kolbász)
Hozzávalók:
Hurka és kolbász 5 főre
6 db krumpli
Extra köret: Dutyi lecsó kerálóval
3 db paradicsom
4 db paprika
2 fej hagyma
1 erős zöld paprika
az alaphoz 15-20 dkg kicsit húsos szalonna
gulyáskrém
pirosarany
Elkészítés:
Sütőbe téve készre sütjük a házi hurkát és kolbászt.
Kekszgolyók
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
3-4 evőkanál nutella
3-4 evőkanál lekvár
rum aroma
kevert cukor szirup
kókusz és csokoládé reszelék
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban és falatnyi golyókat formálunk belőlük. A golyókat a végén kókusz vagy csoki reszelékbe forgatjuk.
Korhatár: 12 év
2016. március 21. 21:15