szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Sipos Tomi és Peti menüje (receptekkel)
Lebbencsleves, fűszeres sertés steak karajból, vele sült burgonyával és salátával, répatorta marcipán figurákkal.

Lebbencsleves

Hozzávalók:
20 dkg csuszatészta (lebbencs)
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
3 közepes db burgonya
1 kávéskanál fűszerpaprika
20 dkg kolbász (füstölt, lehet csípős is)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát kis kockára vágjuk. Megpucoljuk a burgonyát, megmossuk, majd kockára vágjuk.
A hagymát is megpucoljuk, majd ízlés szerint karikára vagy apró darabokra vágjuk. (Személy szerint én jobban szeretem karikára vágva.) Gyorsabb is, és aki esetleg nem szereti, az könnyen kiszedheti a levesből.) A kolbászt is felkarikázzuk.
A szalonnát beletesszük a fazékba, majd kis lángon sütve, kisütjük a zsírját. Nem baj, ha sok lesz, ne öntsük ki! Ha megsült, kiszedjük a pörcöt. (Később még kelleni fog.) Nem hagyjuk benne, mert mire elkészül a leves, olyan lesz, mint a gumi.
Ezután a hagyma következik. Beleszórjuk a zsírba, majd nagyobb lángon elkezdjük üvegesre pirítani. Közben mellészórjuk a lebbencstésztát és a kolbászkarikákat is. (Ha túl nagy levelekben van a lebbencstésztánk, kissé törjük össze.) Óvatosan kavargatva addig pirítjuk, míg a tészta aranybarna és kissé hólyagos lesz. Nem szabad megégetni, mert keserű lesz tőle a leves.
Ha ezzel megvagyunk, jöhet a pirosparika. Rászórjuk az egészre, majd óvatosan átkeverjük, csak néhány pillanatig, amíg a paprika kiengedi a szép színét. Majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. (Vigyázat! A forró zsír és a víz nem szeretik egymást! Könnyen ránk csapódhat!)
Jöhet a burgonya. Az előre felkockázott burgonyát beletesszük az elkészített “alaphoz”. (Ha beletettük a fazékba, már látni fogjuk, mennyi vízzel kell majd feltöltenünk.) Töltsük is fel teljesen vízzel, de úgy, hogy forrás közben se szaladjon ki a fazékból.
Ezután már csak várni kell, és többször is megkóstolni, ha nem elég ízes, utóízesíteni, esetleg az elfőtt vizet pótolni. Figyelni kell arra, hogy a tészta sok levet felszív! Ha a burgonya és a tészta is megfőtt, elkészült a levesünk.
Tálaláskor szórjunk rá ízlés szerint a félretett pörcből, majd friss házi kenyérrel tálaljuk.

Fűszeres sertés steak karajból, vele sült burgonyával és salátával
hal1adas2resz_frame_14938.jpg

Hozzávalók:
• egy nagyobb karaj
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 1 ek napraforgó olaj
• Burgonya
• Saláta
Elkészítés:
A húst lehártyázzunk, megszabadítjuk az esetleges inaktól, majd alaposan bedörzsöljük borssal es egyébb fűszerekkel.
Előmelegített, tűzforró serpenyőben leheletnyi olajon hirtelen minden olalát megsütjük az előzőleg 4-5 cm vastag szeletekre vágott szűznek.
A tepsibe a meghámozott es felcikkezett burgonya melle helyezzük az elosutott húsokat es előmelegített sütőben készre sütjük.

Répatorta marcipán figurákkal

hal1adas2resz_frame_15647.jpg

Hozzávalók:
A tésztához
5 db tojás
210 g finomliszt
3 dl napraforgó olaj
180 g cukor
50 dkg sárgarépa
15 dkg darált dió
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 ek fahéj
0.5 kk só
A krémhez
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
2 dkg porcukor
0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
A díszítéshez
10 dkg színes marcipán

Elkészítés:

A tészta nedves hozzávalóit összekeverjük egy keverőtálban habosra, 10 percig keverjük legalább, majd a végén keverjük bele a lisztet, diót, és beleforgatjuk a reszelt répát.
Sütőpapírral kibélelt kapcsosban sütjük tűpróbáig.
Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt elkészítjük a krémet.
A sajtot kikeverjük a porcukorral, citromlével és citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény, habbá vert tejszínt.
A kihűlt tésztát egyenletesen bevonjuk vele.
Marcipánból díszeket készítünk a tetejére.

Korhatár: 12 év

2016. március 16. 21:15




KÖZÖSSÉG