szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Gáspár Laci menüje
Tonhal krém / Mozzarellás julienne zöldségekkel töltött csirkemell pesto rossóval és parmezános farfellével / Mákos guba

Tonhal krém

Hozzávalók:
- 3 natúr tonhal konzerv
- citromlé
- majonéz
- mustás
- petrezselyem.
- 2 ek vaj
Lecsöpögtetjük a tonhalat, majd alaposan kikeverjük a vajjal és a majonézzel, adunk hozzá egy kis mustárt. Petrezselyemmel díszítjük és pirítósra kenve tálaljuk.
 

Mozzarellás julienne zöldségekkel töltött csirkemell pesto rossóval és parmezános farfellével


Csirkéhez:
- 3 db bőrös csirkemell filé
- 2 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1-1-1 db tricolor paprika
- 20 dkg reszelt mozzarella
- 10 dkg krémsajt
- só, őrölt szerecsendió, őrölt fehérbors
- szárnyas fűszerkeverék
- 3 db tojás
- zsemlemorzsa tetszés szerint
- ruccola
A csirkemellet kinyitjuk és befűszerezzük, majd elkészítjük a tölteléket. A zöldségeket julienne-re vágjuk, egy tálba tesszük és összekeverjük a reszelt mozzarellával, a krémsajttal, a tojással és egy kevés zsemlemorzsával (csak annyival, amennyit felvesz). Sóval, szerecsendióval és fehérborssal ízesítjük. A megnyitott csirke közepébe öklömnyi nagyságú gombócokat teszünk. Ráhajtjuk a csirke két szélét, és bőrrel felfelé olivaolajjal megkent tepsibe tesszük. 150-160 fokon készre sütjük. A tésztát al dente főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A lecsöpögtetett tésztát egy tálba tesszük olivaolajjal meglocsoljuk.
Pesto Rosso:
- 5 dkg fenyőmag
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 1 liter hámozott kockázott paradicsomkonzerv
- 5 levél friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt Granna Padano
- só, fehérbors ízlés szerint
A fenyőmagot száraz serpenyőben két percig pirítjuk. Nem kell, hogy színe legyen, csak illata. A szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A fokhagymát, a fenyőmagot és a parmezánt aprítógépbe tesszük. Olivaolajat hevítünk beletesszük a hámozott, kockázott paradicsomkonzervet, hozzákeverjük az aprított dolgokat, plusz adunk hozzá friss, vágott bazsalikomot, sót, fehérborsot és egy nagyon pici cukrot. Felforraljuk. Tálalásnál meleg farfellére tesszük a mártást, megszórjuk reszelt parmezánnal, majd szórunk rá ruccolát.
 

Mákos guba


- 1 kg fonott kalács
- 15 dl tej
- 30 dkg kristálycukor
- 1 db vaníliarúd
- 1,5 citrom reszelt héja
- 15 dkg darált mák
A tejet a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a mákkal felfőzzük, majd a kb. 3x3 cm-es kockákra vágott kalácsra merőkanál segítségével rákanalazzuk, miközben fakanállal összekeverjük, végül hőálló tálba öntjük.
Vaníliásodó
- 1 liter tej
- 5 db tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 1 vaníliarúd
9 dl tejet 15 dkg cukorral és a vaníliarúd kikapart közepével felfőzzük. A maradék 1 dl tejet az 5 tojás sárgájával simára keverjük, a felforralt tejbe öntjük és besűrítjük. Az 5 db tojás fehérjét a maradék 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan adagolva a habot belefőzzük a tejbe. Végül a sodót a mákos gubára öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük

 

Korhatár: 12 év

2015. augusztus 12. 22:11




KÖZÖSSÉG