szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Kökény Attila menüje
Tárkonyos pulykaragu-leves cipóban, sertéspörkölt gombócban, napközis piskóta csokiöntettel

Tárkonyos pulykaragu-leves cipóban

 

Hozzávalók:
- 1 kg pulykahús
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller zöld
- 1 db karalábé
- 1 kg mirelit zöldborsó
- só, bors, vegeta, tejszín, tárkony, olaj
Elkészítés:
1. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk.
2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)
4. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
5. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
6. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
7. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.


Sertéspörkölt gombócban


Sertéspörkölt:
2 kg lapocka, 2 nagy fej hagyma, hús, fűszerezés, főzés. Vége felé paradicsom, paprika
Elkészítés:
A hagymát megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,az őrölt köményt,a sűrített paradicsomot, kevés vizet öntünk rá,és 2-3 percig forraljuk. Belerakjuk a kockára vágott húst, kevés vizet öntünk még rá és megfőzzük. Ha paprikát is teszünk bele. a paradicsommal egy időben rakjuk bele

Gombóc elkészítése:
1. gombóc: a kockára vágott krumplit sós vízben feltesszük főni
2. összetörjük a krumplit, hozzáadunk 1 egész tojást, 2 evőkanál zsírt, finomlisztet
3. A habarás előtt kiveszünk húst a pörköltből és beletöltjük a gombócokba
4. Az elkészült sertéspörkölttel tálaljuk.

 

Napközis piskóta csokiöntettel

Piskóta:
8 tojást kettéválasztunk, a fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját: 50 dkg cukorral, 2 dl olajjal, 2dl vízzel összekeverjük, közben 50 dkg lisztet 2 db sütőporral összekeverünk. Hozzáadjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és kb. 35-40 percig 160 fokon sütjük.
Csokiöntet:
50 dkg kakaóport 3 púpozott evőkanál lisztet összekeverjük, tejjel kikeverjük és sűrűre főzzük. Kis vajat teszünk még bele, hogy fényes legyen.

 

Korhatár: 12 év

2015. augusztus 10. 22:11




KÖZÖSSÉG