szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Kovács Patrícia menüje
Mediterrán nyári leves, Currys csirke, Süti

Mediterrán nyári leves

Hozzávalók:
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zöld vagy sárga hosszú ceruzabab
- hámozott paradicsom konzerv
- kis pohár zöldségalaplé
- bazsalikom
- citrom
- só
- bors
- 1 kk barnacukor
- olívaolaj
- parmezán
 

Elkészítés:
Először megfuttatjuk a hagymát az olívaolajon, majd a vékonyra vágott sárga/fehérrépát hozzá adjuk, amíg egy picit meg nem pirulnak. Utána adjuk hozzá a fokhagymát. Majd felöntjük a zöldségalaplével, illetve a hámozott paradicsomkonzervvel és hozzáadjuk a babot. Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a szigorúan csak 1 kk barna cukrot és közepes lángon melegítjük, amíg sűrűre össze nem rottyan. Ha nem elég sűrű akkor rakunk még bele egy kis sűrített paradicsomot. Ha kész mehet bele a bazsalikom és egy kis facsarásnyi citrom. Friss parmezánnal tálaljuk.

 

Currys csirke újkrumplival

 

Hozzávalók:
- főzőtejszín
- hagyma
- curry
- tárkony
- só
- bors
- olivaolaj
- csirkemell
- újkrumli
- citrom
- fokhagyma
- nagyon sok kapor

Elkészítés:
Az előre felcsíkozott mellet sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon elkezdjük egy teflonban megsütni. Amikor arany barnára sült, akkor hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát és felöntjük a currys tejszínnel. Közepes lángon addig főzzük, amíg krémes állagú nem lesz. A végén szórjuk bele a finomra vágott friss tárkonyt.

 

Teflonban az oliván megsütjük a krumplikat, és amikor már készek, akkor hozzáadjuk a fokhagymát, a citromot, és ízlés szerinti mennyiségben a kaprot.
 

Süti

Hozzávalók:
- pirosgyümölcs
- barack
- szilva
- méz
- 1 ek balzsamecet
- növényi tejszín
- mascarpone
- vaniliás cukor
- mézes tönkölybúzás keksz
- zabkorpa
- árpakorpa

Elkészítés:
Összezúzzuk egész apró darabokra a kekszet és összekeverjük a korpákkal. A gyümölcsöket kimagozva és felszeletelve felrakjuk a tűzre a mézzel és a balzsamecettel. A tejszínt kikeverjük a mascarponéval (attól függ, hány személyre készítjük, de mindig fele-fele arányban) hozzáadunk ízlés szerint vaníliás cukrot. Ha minden kész egy nagy tálba lefektetjük a korpás kekszeket majd ráöntjük a gyümölcsöket és a tetejére dolgozzuk a mascarponét. Lefedve berakjuk a hűtőbe ameddig csak lehet, de min. 1 órára. Mentalevéllel tálaljuk.

 

 

Korhatár: 12 év

2015. augusztus 5. 22:11




KÖZÖSSÉG