Hozzávalók:
- 1kg gomba
- 2 db sárgarépa
- fél liter tejföl
- pici só
- petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- 2 db leveskocka
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázzuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyasztjuk a forró olajon, majd hozzá adjuk a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, hozzá öntünk 1-1,5 liter vizet, sózzuk és borsozzuk. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítjük. Tálaláskor a maradék petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 10 dkg szalámi
- 8 db paradicsom
- 2 db póréhagyma
- 20 dkg trappista Sajt
- 5 dl tejföl
- 2 pohár natúr joghurt
- só
- petrezselyem
- grillfűszer
- olívaolaj
Szeljük apró csíkokra a csirkemellet, és a vajon kezdjük el párolni egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá az előzetesen felkarikázott póréhagymát és a felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük a grillfűszerrel, pároljuk tovább pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott szalámit is. Tegyünk hozzá még ízlés szerint sót, borsot, ha kell. Főzzük meg közben a tésztát előírás szerint. Egy külön - nagyobb - tálban keverjük össze a reszelt sajtot, tejfölt és a joghurtot majd, rakjuk össze a tésztával. Süssük kb. 20 percig.
- 50 dkg háztartási keksz
- 1 kis üveg rum aroma
- 25 dkg rama margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 doboz étcsokoládés bevonó
A tejet a cukorral, a vajjal és a rummal összefőzzük, majd belekeverjük a kakaóport. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd beledolgozzuk a darált diót és a darált kekszet. Sütőlemezen vagy tálcán elsimítjuk, kb. 20X30 cm-es lapot kapunk belőle. Megvárjuk, míg kihűl. A csoki-mázhoz a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és lehúzzuk a tűzről. Kevergetve várunk, míg kicsit kihűl, mert melegen lefolyik a süteményről. Megkenjük vele a süteményt, és félretesszük, hogy megdermedjen. Hűtőben tároljuk!
Korhatár: 12 év
2015. augusztus 4. 22:11