szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Csapó Gábor menüje
Tejszínes brokkoli krémleves, Mézes mustáros jégsaláta rukkolával és mézes mustárban pácolt roston pulykamell, Erdei gyümölcsös tejszínes mascarponés pohárkrém

Tejszínes brokkoli krémleves

Hozzávalók:
- 40 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 2 húsleveskocka
- csipetnyi őrölt bors, fehérbors
- ízlés szerint só, vegeta

Elkészítés:
A brokkolit annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje (a friss brokkolit előtte megtisztítjuk és feldaraboljuk). Ízlés szerint vegetát, sót adunk hozzá, és fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük. Kiszedjük a brokkolikat a főzővízből, turmixszoljuk, összetörjük. A fazékba visszaöntve a főzővízzel 1 liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg egy csipetnyi őrölt borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. A lisztet a tejszínnel, simára keverjük, a levest besűrítjük vele és átforrósítjuk. Tálaláskor a tetejére parmezánt szórunk.

Mézes mustáros jégsaláta rukkolával és mézes mustárban pácolt roston pulykamell

Mézes mustáros jégsaláta rukkolával
Hozzávalók:
- 2 fej jégsaláta
- 1 doboz rukkola
- 3 evőkanál mézes mustár
- pici fehérbors

Megmossuk és felvágjuk a jégsalátát, és a rukkolát. Olívaolajjal és kicsi fehérborossal összekeverünk mézes mustárt, majd ezzel a szósszal összekeverjük a salátát.

Mézes mustárban pácolt roston pulykamell
Hozzávalók:
- 10 szelet pulykamell
- mézes mustár
- olívaolaj
- bors

Elkészítés:
Olívaolajos-mézes-mustáros-borsos pácba tesszük a húst majd roston kisütjük és a salátával tálaljuk.
 

Erdei gyümölcsös tejszínes mascarponés pohárkrém

Hozzávalók:
- 2 doboz mirelit erdei gyümölcs mix
- 1 doboz mascarpone
- fél liter tejszín
- vaníliás cukor
- 20 dkg müzli
Elkészítés:
A müzlit összekeverjük a kiolvasztott erdei gyümölcs mix-szel, felverjük a tejszínhabot , óvatosan összekeverjük a mascarponéval és a vaníliás cukorral. A pohár aljára teszünk egy réteg müzlit, rá tejszínhab, és ismételjük müzli, tejszínhab. A tetejét friss málnával díszítjük.
 

Korhatár: 12 év

2015. július 28. 22:11




KÖZÖSSÉG