Hozzávalók:
- 1 l paradicsomlé
- 1-2 dob. hámozott paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- oregánó, só bors, bazsalikom, pici cukor, ketchup
Elkészítés:
A hozzávalókat forraljuk össze kolbászkarikákkal. Tálaláskor reszelt parmezánnal díszítjük.
"Szűzérmék: só, bors, serpenyőben pirosra sütjük
Borsmártás: szokásos
Gombamártás: vajon a hagymát és a gombát, bors, só, főzőtejszín rotty.
Céklamártás: összetörjük a céklasalátát, és tejfölös habarással összeforraljuk
Hozzá: steak burgi
Gombafejek: megtöltve, lilahagymás petrezselymes tört feta sajttal, oszt be a sütőbe. olivás loccs"
Piskótalap vajjal félig megsütve
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- 1 sütőpor
- 2 cs. vanília puding
A pudingot megfőzzük. Ha kihűlt, egy doboz tejföllel elkeverjük, majd a piskótára kenjük, és újra berakjuk a sütőbe, amíg megbőrösödik. Ha kihűlt, sárgabarack befőttel feldíszítjük, végül a barack levéből készített tortazselével bevonjuk.
Sipos Péter: "Ha kész, hideg libazsírral bekenjük az arcunkat, és kiállunk 3 órára meztelenül a teraszra."
Korhatár: 12 év
2015. július 1. 22:22