Pármai sonka egzotikus gyümölcsökkel
Paprikás Csirke
Hozzávalók:
Elkészítés: Csirkét bedörzsöljük fűszerkeverèkkel Kacsa zsíron a már felaprított hagymákat a piros paprikával megszórva megfonnyasztjuk, utána a zöldpaprikàkat paradicsomokat apróra vágva zutty utána dobjuk. Majd a fűszerezett csirkecombokat utána tesszük, kissé összekavarjuk fedő alatt kb. 1 óràt közepes làngon főzzük.
Ha minden megfőtt tejföllel 1kissè betakarjuk és uborkasalátàval, amiben sok-sok fokhagyma van nokedlival tálaljuk.
Mákos-diós bejgli
Hozzávalók
• 50 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• 6 dkg cukor
• 2 dkg élesztő
• 3 evőkanál tejföl
• 1 csipet só
• 2 db tojás sárgája
A diós töltelékhez
• 1 dl víz
• 30 dkg cukor sziruppá főzve
• 30 dkg darált dió
• 1 csomag vaníliás cukor
• 0.5 db citrom reszelt héja és leve
• 5 dkg jól megmosott mazsola
A mákos töltelékhez
• 2 dl víz
• 30 dkg cukor sziruppá főzve
• 30 dkg darált mák
• 1 csomag vaníliás cukor
• 0.5 db citrom reszelt héja és leve
• 5 dkg jól megmosott mazsola
Elkészítés
A kimért lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a zsírt, elkeverünk benne egy csipet sót és 2 evőkanál cukrot. Egy evőkanál cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a tojást és egy sárgáját a lisztbe tesszük, majd az élesztővel és a többi tejjel bedagasztjuk a tésztát. Olyan mennyiségű tejet használjunk, hogy lágy pogácsatésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és négy cipót készítünk belőle. Addig pihentessük, amíg elkészítjük a töltelékeket.
Diós töltelék: 1 dl víz, 30 dkg cukor, sziruppá főzve, bele 30 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja és leve, 5 dkg jól megmosott mazsola. Így készül a mákos is, csak 2 dl vízzel és dió helyett 30 dkg mákkal.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Fagyott zsírral kikent tepsiben kb. 20 percen át kelesztjük, majd megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütési idő a sütőtől is függ, én 30 percig sütöttem gázsütő 4-5 fokozatán.
Korhatár: 12 év
2015. június 19. 22:22