Erdei gombás-póréhagymás libamájpástétom-szív fekete sópihével, hagyma és fügelekvárral
Hozzávalók:
Májpástétom elkészítése: a libamájat felkockázzuk és a libazsíron feltesszük sülni. Készre sütjük, majd összeturmixoljuk és picit félretesszük hűlni. Megdinszteljük a gombát, közben ízlés szerint megfűszerezzük. Összekeverjük az összeturmixolt libamájjal.
Mikor kihűlt beleöntjük a leveles tésztával kibélelt formába és 20 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt szeletelve tálaljuk. A fehér sópihéket temperával befestjük, így díszíthetjük az ételt.
Konfitált-sült borjúgerinc sült fetahabbal, barna mártással és zöldséges rétessel
Pác hozzávalói:
A Báránygerincet bepácoljuk. A zöldfűszereket picit megvágjuk, a megborsozott húsra tesszük, mellédobjuk a fokhagymát, leöntjük olajjal, lefóliázzuk és a hűtőben hagyjuk 1 napot. A sütés napján a húst kivesszük a hűtőből, leitatjuk róla a páclevet. Fűszerdarabka ne maradjon rajta mert megéghet! Vékonyan kiolajozott, forró serpenyőben adunk neki egy kérget, majd 180 °C –os sütőben sütjük 5 percig, aztán 76 °C-on 2,5-3 órát.
Az így elkészített hús szaftos lesz, belül szép rózsaszín marad.
Csokoládé-láva házi vanília fagylalttal, karamell és csokoládé öntettel
Hozzávalók:
A csokoládét és a vajat, vízgőz felett felolvasztjuk, és összekeverjük. A lisztet a cukorral összekeverjük és átszitáljuk. 6 tojást hozzákeverünk a liszt, cukor keverékhez, majd kis idő elteltével a másik 6 tojást is hozzákeverjük. A legvégén adjuk hozzá az olvasztott csokoládé vaj keveréket, amivel teljesen homogénné dolgozzuk. Fél óra pihentetés után vajjal és liszttel kikent formákat 2/3-ig töltjük, és 200 C-os légkeveréses sütőben 8 percig sütjük. Ha elkészült kivesszük a sütőből, és 1 perc pihentetés után kiborítjuk a formából.
Az elkészült krémet- lezárt edényben- 2 hétig hűtőben tárolhatjuk úgy, hogy 2 naponta átkeverjük.
Korhatár: 12 év
2015. június 16. 22:22