szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Oszter Alexandra menüje
Gibanica, forralt borban sült kacsamell és velencei tiramisu.

Gibanica

Hozzávalók:

  • 50 dkg vastagabb rétes lap
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1-2 db mozzarella sajt
  • 6 db tojás
  • olaj
  • ásványvíz

Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojás sárgáját a tejföllel és olajjal összekeverjük. A masszához adjuk a tehéntúrót, sót és újra, de óvatosan összekeverjük. A masszában apró darabokra összetépkedjük a mozzarellát és a végen hozzá adunk egy kis ásványvizet. Óvatosan összekeverjük. A tepsit beolajozzuk, az aljára teszünk egy tészta lapot. A tészta lapokat félbe tépjük, és a masszába mártogatjuk, és a tepsibe halmozzuk, egymás mellé ameddig minden el nem fogy.
Az elkészített Gibanicát 200 fokra előmelegíttet sütőben arany barnára sütjük. Melegen tálaljuk finom bazsalikomos, hagymás paradicsomsalátával.

Forralt borban sült kacsamell

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörös bor
  • egész fahéj
  • szegfűszeg
  • kardamom
  • gyömbér
  • 1 szeletelt narancs
  • barna cukor
  • 4 db friss kacsa mell
  • bors
  • ételsűrítő

A bort víz hozzáadásával és fűszerekkel lassú tűzőn megfőzzük, de nem engedjük felforrni. Félre teszünk. A kacsamelleket megmossuk, beirdaljuk, és forró serpenyőben arany barnára sütjük, a tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk a sütésből marad zsiradékkal és kb. 2/3 forralt borral. A narancs karikákat a hús darabokra rakjuk. Letakarunk egy tepsit fóliával és 220 fokon előmelegítet sütőben kb. 1 órát pároljuk. Levesszük a fóliát, megfordítjuk a húst, megsózzuk és mehet is vissza a sütőbe. 200 fokon gyakori locsolással és forgatással kb. 1 órán át sütjük. A megmaradt forralt borból egy kis ételsűrítővel, só, bors hozzáadásával, szószt főzünk, amellyel tálalás előtt a szeletekre vágott húst locsoljuk.

 

Velencei tiramisu

Hozzávalók: 

  • 3 nagyon friss tojás
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 40 db bébi piskóta
  • 2 dl erős kávé
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 nagy narancs
  • 1-2 evőkanál rum vagy triple sec likőr
  • 2-3 evőkanál kakaópor.

Elkészítés:

Megfőzzük a kávét. Vízből és cukorból cukorszirupot és hozzá adjuk a jól megmosott narancs reszelt héját és levét. Amikor felforr, felre teszünk és hagyjuk kihűlni. Míg a szirup lehűl, előkészítjük a mascarpone krémet. Kétharmad cukrot és a tojás sárgáját géppel 3-4 perc alatt habosra keverjük. Keverés után a keverékben hozzáadjuk a jól lehűtött mascarponét és a legkisebb sebességen (ha túl gyors, folyékony lesz a krém) összedolgozzuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá felverjük, hozzá adjuk a mascarpone krémet, és mindent lassú, széles mozdulatokkal összekeverünk. A kávét és a szirupot összekeverjük, a bébi piskótát átitatatjuk vele, majd az egészet egy tálban egymásra rétegezzük. Tálalás előtt pár órára tegyük be a hűtőbe!

Korhatár: 12 év

2015. június 15. 22:22




KÖZÖSSÉG