június 17.
Laura, Alida

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Bangó Margit menüje
Fácánhúsleves, füstölt sült csülök, somlói galuska

Fácánhúsleves



• 1 db fácán (kb. 1,5 kg)
• 2 petrezselyemgyökér
• 1 sárgarépa
• 1 cikk karalábé
• 1 szelet zellergumó
• 1 db zöldpaprika
• vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál ételízesítő
• só, bors
• 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)


A fácánt feldaraboljuk, majd alaposan megmossuk és feltesszük főni, amikor felforrt a vizet leöntjük róla, jól átmossuk, és megint feltesszük főni. Beletesszük a zöldségeket, ízlés szerint ízesítjük, és lassú lángon főzzük 3-4 órán keresztül.

Füstölt sült csülök

 • 1 db füstölt csülök
• 1 db vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• só, bors
• babérlevél
• sör

A füstölt csülköt egész puhára főzzük, majd tepsibe tesszük és betessük a sütőbe, sütés közben sörrel locsolgatjuk és ropogósra sütjük.

Almával, körtével, rozmaringgal töltött bébicsirke, savanyú káposztás nokedli Bangó módra, hagymás paprikás tört krumpli

• ahány személy, annyi bébicsirke

• 4 db savanyúbb alma
• 4 db körte
• rozmaring szár
• só, bors
• szerecsendió
• vaj

Az igen apró kb. 40 dkg-os bébicsirkéket megmossuk, majd a belsejét sózzuk és borsozzuk, ezután megtöltjük a cikkekre vágott almával és körtével, valamint egy szál rozmaringgal. A csirke külsejét megsózzuk kevés szerecsendióval megszórjuk, egy kevés vajat és egy szál rozmaringot teszünk a tetejére, majd betesszük a sütőbe és pirosra sütjük.

Savanyú káposztás nokedli Bangó módra
A nokedlit a szokásos módon elkészítjük. A savanyú káposztát átmossuk, hogy ne legyen nagyon savanyú, majd kissé összevágjuk, lecsepegtetjük. Füstölt szalonnát ízlés szerint feldarabolunk, lepirítjuk és hozzáadjuk a savanyú káposztát. Ételízesítővel, őrölt borssal, és 2-3 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, majd addig dinszteljük, amíg a káposzta meg nem puhul, azután a kész nokedlivel összekeverjük és tálaljuk.

Hagymás paprikás tört krumpli

A tisztított, kockázott krumplit sós vízben puhára főzzük. Zsírban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ha a krumpli puhára főtt leszűrjük, és ráöntjük a hagymás paprikás zsírt és krumplitörővel a kívánt állagig törjük és köretként így tálaljuk.

 Somlói galuska

• 6 evőkanál liszt
• 6 evőkanál porcukor
• 6 tojás
• 10 dkg darált dió
• 2 ek cukrozatlan kakaó
• 1 mk sütőpor
• darált dió
• török mogyoró (darált)
• vanília, csoki puding
• rum

A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk apránként a sütőporral elvegyített lisztet is. Végül a külön tálban kemény habbá vert tojásfehérjét fakanállal, laza mozdulatokkal hozzákeverjük. Gyorsan, körülbelül 10-12 perc alatt megsül. A piskótát 3 részre vágjuk, és meglocsoljuk rummal, azután készítünk egy csokis és egy vaníliás pudingkrémet. A csokis pudingkrémet darált pirított török mogyoróval ízesítjük, azután elkezdjük rétegezni a krémeket a piskótával, közben jól megszórjuk darált dióval. A tetejét, ha kész, akkor keserű kakaóporral, és darált dióval megszórjuk, hűtőben állni hagyjuk, majd házi tejszínhabbal és rumos csokoládé öntettel tálaljuk.

Korhatár: 12 év

2015. február 20. 21:31




KÖZÖSSÉG