szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Bebe menüje
Lazackrém, Bobotie, málnás trifle

Lazackrém


• 10 dkg füstölt lazac
• 20 dkg mascarpone
• 1 db újhagyma
• citromlé
• só
• őrölt fehér bors
• kiflikarikák a tálaláshoz


A füstölt lazacot és az újhagymát vágjuk fel apróra. A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és a lazacot, keverjük alaposan össze (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós). Fóliával lefedve tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek. Közben karikázzuk fel a kiflit, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, közepes hőmérsékletű sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor kanalazzuk a lazackrémet a kiflikarikákra és úgy kínáljuk.

Bobotie 


• 2 fej közepes vöröshagyma felkockázva
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 1 ek baracklekvár
• 2 ek Chutney
• 2 tk curry
• 1 kk kurkuma
• 1 kk őrölt gyömbér
• 1 ek balzsamecet
• 2 késhegynyi fahéj
• 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
• 3-4 babérlevél
• 1 marék mazsola
• 1 marék pirított mandula forgács
• 2 karéj kenyér tejbe áztatva, majd kinyomkodva
• 0,5 kg darált marhahús
• 1 tojás


tetejére:

• 1 dl tejszín
• 0,5 dl tej
• 1 tojás
• só
• kurkuma

Hagymákat megpirítjuk vaj, olívaolaj keverékén, majd mehetnek bele a lekvárok, fűszerek, majd a kinyomkodott kenyér, mazsola, mandula, hús. Ha összepirult tűzről lehúzva hozzákeverünk 1 felvert tojást, majd kivajazott sütőtálba tesszük kb. 15x22 cm. Előmelegített sütőben sül lefedve, 160 fokon légkeveréssel 1 órát, majd a tetejére öntjük a tej, tojás, tejszín keverékét és sütjük amíg megpirul a teteje, kb. 20 perc, itt már nincs lefedve. Banán karikákkal, chutneyval és sárga rizzsel tálaljuk.
 

Málnás trifle 
• 3 tojássárgája
• 6 dl tejszín
• 3 dkg cukor
• 3 dkg porcukor
• 1 teáskanál kukoricaliszt
• 10 dkg babapiskóta
• 5 dkg mandulaforgács
• 15 dkg málnalekvár
• 5 cl sherry
• 30 dkg friss málna

A babapiskótákat a tál aljára fektetjük, majd sherryvel meglocsoljuk. Lekvárt csorgatunk rájuk. Amíg ázik a piskóta, addig elkészítjük a pudingot, amihez 3 dl tejszínt melegítünk. Külön edényben kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a kukoricaliszttel. Nem hagyjuk, hogy felforrjon a tejszín, hanem amikor már forró, félrehúzzuk a tűzről, és - habverő folyamatos kevergetése mellett - szép egyenletesen hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután visszatesszük a tűzre, és óvatosan, kis-közepes lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, hűlni hagyjuk. Végezetül a piskótát megszórjuk a málna felével, majd rákanalazzuk a krémet, amire a maradék tejszínből porcukorral kemény habot készítünk. A habra ültetjük a maradék málnát, s némi pirított mandulaforgáccsal koronázzuk a művet. 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Korhatár: 12 év

2015. február 19. 21:30




KÖZÖSSÉG