szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Király Viktor menüje
Brokkoli krémleves, húsgombóc paradicsomos linguine tésztával, Király kotta

Viktor előételnek pármai sonkába tekert grissinit kínált vendégeinek, szárított paradicsommal és több féle olajbogyóval.

 

Brokkoli krémleves

 • 20 g vaj
• 1 közepes fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 500 g brokkoli
• 160 ml főzőtejszín
• só, bors

 Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt. Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is. Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük. Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.

Húsgombóc paradicsomos linguine tésztával


Húsgombóc:
• 20-30 dkg darált marhahús
• 1 tojás
• friss bazsalikom apróra vágva
• só, bors
• hagyma
• fokhagyma

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pépesítjük, és egy tálban összedolgozzuk a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, belevágjuk a bazsalikomot és hozzáadjuk a tojást. Jól összegyúrjuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk és olajon kisütjük.

Szósz:

• 400 g linguine tészta
• 200 g fürtös paradicsom
• 1 db vöröshagyma
• 20 g parmezán sajt
• 3-4 levél bazsalikom
• 6 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskanál cukor
• só, bors (ízlés szerint)
• 150 g sűrített paradicsom
• csípős szósz

A vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és elkezdjük benne üvegesre pirítani. A fokhagymát megtisztítjuk, és szintén felaprítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymához és pár percig pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen. Közben felrakjuk forrni a tésztának való vizet, kevés sóval, majd belerakjuk a tésztát is főzni, hogy mire kész a szósz, a tészta is megfőjön. A hagymákhoz öntjük a paradicsomsűrítményt, csípős szószt valamint a fűszereket: cukrot, sót, borsot. 4-5 perc kevergetés után kész is a szósz. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos szósszal. Friss bazsalikommal és parmezánforgáccsal tálaljuk.

Király kotta

• 25 dkg (baba)piskóta
• 25 dkg mascarpone
• házi eper lekvár
• 1-2 ek. cukor
• poharak a tálaláshoz

A piskótát apróra törjük és a poharak aljába szórjuk, a tetejére rákanalazzuk a lekvárt. A mascarponét a cukorral összedolgozzuk, és a poharakba kanalazzuk. A tetejét megszórhatjuk friss gyümölccsel.

 

Korhatár: 12 év

2015. február 16. 21:30




KÖZÖSSÉG