szeptember 30.
Jeromos

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Varga Győző fogásai
Pestós, parmezános Szent Jakab kagyló, Mangalicapofa krumplipürével, Trutymákos túrós

Pestós, parmezános Szent Jakab kagyló

• 1 kg fésűs kagyló
• két üveg pesto rosso
• reszelt parmezán sajt

A kagylóhúsokat mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. A tetejére tegyük a pestót és a reszelt parmezánt, és 10 perc alatt grillsütőben süssük készre.

 

Mangalicapofa krumplipürével


Egy kiló szuvidolt mangalicapofát fűszerezünk, és ügyesen készre sütjük, majd krumplipürével tálaljuk.

Krumplipüré:
• 2 kg krumpli
• 10 dkg vaj
• 2-3 dl tejszín
• só
A krumplit meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk, majd annyi vízben feltesszük főni, ami pont ellepi. Ízlés szerint sózzuk, és lassú lángon puhára főzzük. Amikor jó, szűrjük le, adjuk hozzá a vajat, és törjük egészen simára. Keverjük hozzá a tejszínt - annyit adjunk hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.



Trutymákos túrós


• 75 dkg tehéntúró
• 37 dkg finomliszt
• 37 dkg cukor
• 8 dkg vaj
• 6 dl tej
• 4 db tojás
• 1 csomag sütőpor
• 3 csomag vaníliás cukor
• 350 g meggybefőtt (vagy szilva, vagy őszibarack)


Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kristálycukrot. Egy másik tálban összekeverjük a túrót, a vaníliás cukrot. A gyümölcsöt lecsepegtetjük, és ha szükséges, feldaraboljuk apróbbra. A tejet és a tojásokat jól összekeverjük. Egy tepsit kikenünk alaposan a vaj 2/3-ával, és a következő sorrendben belerétegezzük az összetevőket: lisztes keverék fele, túrós massza, gyümölcs, lisztes keverék másik fele, maradék vaj rámorzsolva, tejes-tojásos szósz. Az egészet alaposan összebökdössük-szurkáljuk egy fakanállal, hogy átjárják egymást a rétegek, de nem kavarjuk meg! Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

 

2015. február 10. 21:30




KÖZÖSSÉG