szeptember 30.
Jeromos

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Falusi Mariann menüje
Csirkemell pástétom, Thai csirkeleves, bélszín steak zöldséges rizzsel, meggyes-mákos guba fagylalttal.

Csirkemell pástétom

• 20 dkg főtt csirkemell
• mustár
• dijoni mustár
• majonéz
• só, bors
• curry
• tejföl
• csili paprika (ízlés szerint)


A csirkemellet turmix gépben pépesítjük, majd ízlés szerint összekeverjük a többi hozzávalóval.
 

Thai csirkeleves


• 40 dkg csirkemell (kockákra vágva)
• 1 szál sárgarépa
• ¼ fej káposzta
• 2 színes paprika
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 szál thai citromfű
• 1 db thai chili
• 1 zacskó szárított gomba
• 4 lime levél
• 4 dl kókusztej
• 3 dl csirkeleves
• 2 evőkanál halszósz
• 1 evőkanál szójaszósz
• 1 ek. rizsecet
• korianderlevél
• 2 ek. vaj
• gyömbér


A csirkemellet kockákra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A csirkemellet a vajon megpirítjuk, hozzátesszük a citromfűszálat, és a chilit, átforgatjuk, meglocsoljuk a rizsecettel, a szójaszósszal és a halszósszal, újra átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a fűszereket és a gombát. Felöntjük a csirkelevessel, majd forraljuk 2-3 percig. Hozzáadjuk a kókusztejet is. Összeforraljuk a levest, megszórjuk az apróra vágott korianderrel, és azonnal tálaljuk.

 

Bélszín steak zöldséges rizzsel


• 5 szelet 3 centi vastag bélszín
• 5 dkg vaj
• 2 evőkanál olívaolaj
• só
• frissen őrölt bors

A húst a hűtőből kivéve hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűvé váljék. Egy öntöttvas serpenyőbe kevés olívaolajat hevítünk, majd beletesszük a húst, és 3 percig sütjük. Ezután óvatosan megfordítjuk, és újabb 3 percig sütjük. A sütés vége előtt vajat teszünk az érmékre, és a vajas olajjal locsolva sütjük. Ezután előmelegített tányérra helyezzük a húsokat, és letakarva néhány percet hagyjuk pihenni, majd sóval és borssal kínálva tálaljukom.

Zöldséges rizs:

• hagyma
• gomba
• só, bors
• személyenként 1 főtt tojás
• rizs
• zöldborsó
• petrezselyem

A rizst feltesszük főni a hagyományos módon. Egy másik lábasban olajat hevítünk és az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, majd sózzuk, borsozzuk. A főtt tojásokat belenyomkodjuk, ezután az egészet a rizshez keverjük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. Pár percig főzzük így együtt, és kész is vagyunk.

Meggyes-mákos guba fagylalttal

• 12 db kifli
• 1 l tej
• mézeskalács fűszerkeverék
• meggybefőtt
• mák
• nyírfacukor
• vaj

A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük. A tejet, a cukrot, a fűszerkeveréket egy edénybe öntjük, és felforraljuk. Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a cukorral. A felforrt tejjel meglocsoljuk a kifliket, rászórjuk a mákot valamint a meggyet. A kész gubát a kivajazott tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben letakarva sütjük, majd levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.

 

Korhatár: 12 év

2015. február 9. 21:30




KÖZÖSSÉG