szeptember 30.
Jeromos

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Koós Réka menüje
Burgonya krémleves sült tofuval, borjúszűz sült zöldségekkel tálalva, Brownie fehércsokis mascarpone krémmel

Burgonya krémleves sült tofuval

• 1 kg burgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• kb. 1,3 – 1,5 l víz, vagy zöldség-alaplé
• só, bors
• extra szűz olívaolaj


A hagymát néhány perc alatt üvegesre forgatjuk a felhevített olívaolajban. Rádobjuk a fokhagymát, majd együtt pirítjuk az egészet további 2-3 percig. Hozzáadjuk a krumplit is és felöntjük meleg vízzel vagy az alaplével, úgy, hogy a folyadék kb. kétujjnyira lepje el a krumpli kockákat. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lefedjük és alacsony-közepes lángon puhára főzzük a krumplit. Mikor kész, az egészet pürésítjük egy robotgép segítségével. Átszűrjük, és végül szerecsendiót reszelünk bele. A tofut háromszög alakúra vágjuk és olívaolajon grillezzük, a gombákkal ugyanígy tesszünk. A tányér aljába halmozzuk a tofut és a gombát és a tetejére öntjük a levest.
 

Borjúszűz sült zöldségekkel tálalva


• 3 db borjúszűz
• só, bors
• paradicsom
• kalifornia paprika
• bébi patiszon
• répa
• zeller szár
• cukkini
• padlizsán
• bébi kukorica
• olívaolaj


A húst letisztogatjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Darabos sóval és borssal bedörzsöljük. Olajon kérget sütünk minden oldalára, majd 20 percre 180 fokos sütőbe tesszük. A zöldségeket feldaraboljuk és olívaolajon összepároljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
 

Brownie fehércsokis mascarpone krémmel


• 250 g vaj
• 200 g keserű csoki
• 360 g kristálycukor
• 80 g kakaópor
• 65 g liszt
• 1 tk. sütőpor
• 4 tojás

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy tálba öntjük a kristálycukrot, hozzászitáljuk a lisztet, sütőport és a kakaóport. Gőzfürdő fölött, folyamatosan keverve megolvasztjuk a vajat és a csokit, amíg szép fényes krémet nem kapunk. Miután felolvadt, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a száraz anyagokat. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és teljesen elkeverjük a csokis masszában. Sütőpapírral kibélelünk egy tűzálló tálat, és beleöntjük.


Fehércsokis mascarpone krém:
• 25 dkg mascarpone
• 1 tábla fehércsokoládé
• 2, 5 dl tejszín
• vaníliarúd
• cukor
Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, kaparjuk bele a vaníliarúd belsejét. A tejszínt verjük kemény habbá a cukorral és forgassuk bele a mascarponét az olvasztott csokival együtt.

Korhatár: 12 év

2015. február 4. 21:25




KÖZÖSSÉG