szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Fluor Tamás menüje
Rántott húsos mini szendvicsek, hamburger, csokis roló, linzer, isler

Rántott húsos mini szendvicsek


• 1 kg csirkemell
• ételízesítő
• tojás
• pici tej
• zsemlemorzsa
• liszt
• olaj a sütéshez
• kenyér
• uborka


A csirkemellet apró darabokra vágjuk, fűszerezzük, majd lisztbe, tojásba (amibe raktunk egy kis tejet és sót) mártjuk, végül zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban kisütjük. A kenyeret felkatonázzuk, az uborkát felkarikázzuk és a hússal együtt fogpiszkálóra felszurkáljuk őket. Kész a szendvics.


Hamburger

Hamburger

• 4 db puffancs
• csalamádé
• ketchup
• mustár
• sajtkrém

Húspogácsa

• 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
• só, bors
• 2 evőkanál mustár
• kb. 3-4 evőkanál ketchup


A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a 2 evőkanál mustárt, és kanalanként a 3-4 evőkanál ketchupot. A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy teflont kissé megolajozunk, és kislángon, lassan (kb. mindkét oldalát 8-8 perc alatt) pirosra sütjük. A puffancsot kettévágjuk, megkenjük a sajttal, megrakjuk egy kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát ketchupot, mustárt, és előmelegített sütőben 5 perc alatt átmelegítjük a hamburgereket.
 


Csokis roló, linzer, isler

Tamásnak már nem maradt ideje és energiája a desszertekre, így a pályaudvaron szerezte be őket, de ha Önök mégis inkább otthon készítenék el a süteményeket, íme két bevált recept.

Diós isler

• 35 dkg finomliszt
• 25 dkg vaj
• 8 dkg cukor
• 1 ek ecet
• fél citrom héja
• 10 dkg dió
• 1 csipet só
A töltelékhez
• 20 dkg lekvár
A tetejére

• 10 dkg csokoládé
• 5 dkg vaj

A hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk. Pár órára tegyük a hűtőbe. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kettesével, lekvárral összeragasztjuk. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, belemártjuk az islert, és papírra rakjuk.

 

Omlós linzer recept

• 38 dkg búzaliszt
• 25 dkg vaj
• 12 dkg porcukor
• 10 g vaníliás cukor
• 3 db tojássárgája
• 1 db citrom héja
• sárgabarack lekvár (a töltelékhez)

Egy nagy tálban a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk. Tegyük a hűtőbe pihenni kb. egy órára, de legalább 30 percre. A sütőt melegítsük elő 200 C-ra, és készítsük elő a kiszúró formákat. Nyújtsuk és szaggassuk ki a tésztát, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek. Vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd ragasszuk őket össze lekvárral.

Korhatár: 12 év

2015. január 30. 21:37




KÖZÖSSÉG