szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Iszak Eszter menüje
Kukorica krémleves, currys csirke zöldséges kuszkusszal, sajttorta

Kukorica krémleves


• 50dkg csemegekukorica (konzerv)
• 5 dl zöldségalaplé (vagy 5 dl víz és 1 ek ételízesítő)
• 2 dl főzőtejszín
• 2 ek margarin
• 1 evőkanál zabpehelyliszt
• 5 dkg sajt (reszelt)
• 1 csipet szerecsendió (reszelt)
• só, bors

A kukoricából 4 evőkanálnyit kiveszünk, ez lesz a levesbetét. Felforrósítjuk a margarint, a többi kukoricát beleöntjük, 3-4 percig főzzük. Megszórjuk a zabpehelyliszttel, jól elkeverjük, hozzáadjuk a zöldséglevest, tejszínt, megsózzuk és borsozzuk, összeforraljuk. Ha felforrt, beleszórjuk a szerecsendiót, és belereszeljük a sajtot. Levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk, a tetejére szórjuk a levesbetétnek félretett kukoricaszemeket. A vegán verzióba tejszín helyett kókusztejszínt használjunk, és sajtot ne tegyünk bele.


Currys csirke zöldséges kuszkusszal


• 1 kg csirkemell filé
• 5 dl főzőtejszín
• 1 tk curry por
• só, bors
• majoránna
• 1 cs. kuszkusz
• vegyes zöldség (répa, padlizsán, kalifornia paprika, csicseriborsó)


Csíkozzuk fel a csirkemellet. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és hirtelen süssük meg (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a lángot kissé vegyük visszább. Pár perc alatt puhák lesznek a húsok. Szórjuk meg curryvel, szép világossárga színű lesz. Apránként öntsük fel a főzőtejszínnel.

Zöldséges kuszkusz: Aprítsuk fel a zöldségeket, majd kevés olívaolajon pároljuk meg a grill fűszerkeverékkel. Amíg párolódik, öntsük fel a kuszkuszt a forró zöldséglével, és takarjuk le, hogy megduzzadjon.

 


Sajttorta


• 1 cs. teljes kiőrlésű keksz
• fél margarinkocka
• 5 doboz krémsajt
• 11 dkg gyümölcscukor
• 2 db tojás

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Törjük morzsákra a kekszet. A vajat egy tálba tesszük, és a mikróban megolvasztjuk. Apránként adjuk hozzá a morzsás kekszet a vajhoz, és összekeverjük. Kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (18-20 cm) kapcsos tortaformát. Vágjunk egy kört az aljára, és csíkokat a szélére, ne gyűrődjön sehol! Öntsük a kekszes keverék felét az aljára, és egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A másik felét nyomkodjuk a tortaforma oldalára és 180 fokos sütőben süssük 5 percig. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra. A krémsajtot keverjük el fakanállal, hogy egyenletes legyen, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, ízlés szerint egy kis vaníliaaromát. Ne használjunk elektromos mixert, és ne keverjük túl sokáig - ha sok levegő jut a krémbe, megrepedezik sütés után. Öntsük a krémet a kekszre, majd óvatosan csorgassuk, vagy kanalazzuk rá a krém másik felét. Ha nem vagyunk elég türelmesek, a kettő összekeveredhet. Süssük 50 percig, vagy ameddig a közepe már éppen, hogy nem folyós. Vigyázzunk, a keksz a szélén könnyen megéghet. Tálalás előtt tegyük minimum egy órára hűtőszekrénybe.

Korhatár: 12 év

2015. január 28. 21:37




KÖZÖSSÉG