Paleo-Vegán Sushi
Zöldséges quinoa:
• 1 csésze quinoa
• 1/2 tk. himalája só
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
• 2 gerezd fokhagyma, aprítva
• 1 közepes cukkini, apróra vágott
• 3 sárgarépa, hámozott és apróra vágott
• 2 tk. friss kakukkfű vagy oregánó
• bors
• kígyóuborka
• sáfrány
A quinoát jól mossuk meg szűrőn át, majd dupla mennyiségű vízbe tegyük fel főni. A vízbe tegyük a sót. Ha forr, vegyük takarékra és addig főzzük, amíg elfövi a levét (ez kb. 10-15 perc). Eközben melegítsük meg az olajat egy serpenyőben, tegyük rá a hagymát és pirítsuk egy kicsit. Utána adjuk hozzá a fokhagymát, cukkinit, répát, paprikát, zöldfűszereket és főzzük kb. 8-10 percet gyakran megkeverve. Utána még sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fogjunk egy nagy tálat, tegyük bele a már megfőtt quinoát és zöldségeket és keverjük össze. Az uborka közepét kiszedjük, majd a zöldséges quinoával megtöltjük, vastagabb karikákra vágjuk, és végül megszórjuk sáfránnyal.
Baconbe tekert csirkemell aszalt szilvával töltve, lila burgonyapürével
• 2 csirkemell
• 1 cs. aszalt szilva
• 8 szelet bacon
• só, bors
• lila burgonya
A csirkemelleket kettévágjuk, mellenként szép nagyra klopfoljuk. Az aszalt szilvákat kettévágjuk, a csirkemell egyik végére pakoljuk egy sorban, majd feltekerjük az egészet. Baconbe csomagoljuk a csirketekercset, és kicsit kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk őket. Majd fóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük 180 fokon kb. 35-percre, majd levesszük a fóliát, kis olívaolajat öntünk rá, és még 10 percig pirítjuk.
Lila burgonyapüré: A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük puhulásig, majd leszűrjük, összenyomjuk pépesre, ízesítjük fehérborssal, szerecsendióval, majd vajat keverünk hozzá és tejet. Az egészet jól összekeverjük.
Zöldséges kuszkusz paleo tejföllel
• vegyes zöldségek
• 1 cs. kuszkusz
• kurkuma
• napraforgómag
Felaprítom a zöldségeket, majd összepárolom őket kevés olívaolajon a grill fűszerkeverékkel. Amíg párolom a zöldségeket, a kuszkuszt felöntöm a forró zöldséglével, és letakarom, hogy megduzzadjon. Összeturmixolunk előre beáztatott napraforgómagot vízzel, kurkumával és sóval.
Nyers paleo almatorta
• datolya (beáztatva)
• kókuszreszelék
• 1db alma
• 1db körte
• lenmagliszt
• fahéj
• szőlőmag őrlemény
• útifűmaghéj
• kókuszolaj
• szegfűszeg
Torta alja: A beáztatott datolyát összeturmixoljuk, majd a tortaforma aljába tesszük. Öntünk hozzá lenmaglisztet és kókuszreszeléket, ezután, mint a tésztát, összegyúrjuk és a forma aljába egyengetjük.
Torta közepe: A reszelt almát és körtét összekeverjük fahéjjal, szőlőmag őrleménnyel, és az útifűmaghéjjal ˝zselésítjük˝. Az alapra öntjük.
Torta teteje: Szegfűszeget, előre beáztatott datolyát összeturmixolunk, majd híg kókuszolajat öntünk hozzá, tovább turmixoljuk és kevés forró vizet adunk hozzá. A tortaformába öntjük, és a tortát minimum 30 percre a hűtőbe tesszük.
Korhatár: 12 év
2015. január 27. 21:38